askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Barry White

Barry White

1/17595
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Barry Eugene White s-a nascut in Gavelston, Texas pe 12 septembrie 1944. A crescut cantand gospel impreuna cu mama sa. Tot ea l-a invatat sa cante si la pian. La putin timp dupa ce s-au mutat din Texas la Los Angeles, la frageda varsta de 11 ani, a debutat ca pianist pentru cantecul lui Jessie Belvin, "Goodnight My Love".
Primul album l-a inregistrat la 16 ani, impreuna cu o formatie numita Upfronts. Dupa aceasta a inceput sa lucreze pentru diferite studiouri de inregistrari, fiind platit cu 40 de dolari pe saptamana. Primul hit produs de Barry a fost "Lost without love of my guy", cantat de Viola Wills. Cantecul a intrat imediat in Top 20 R&B. Salariul a crescut la 60 de dolari. Dupa primul hit, au mai urmat inca 3, in colaborare cu Felice Taylor. A ajuns sa castige 400 de dolari, saptamanal.
Succesul, in adevaratul sens al cuvantului a venit insa la inceputul anilor '70 cand Barry a infiintat "The Love Unlimited Orchestra". Orchestra era aproape de proportiile uneia simfonice acompaniand un trio vocal feminin in care canta si sotia sa. Intre anii 1973 si 1976 Barry White si "The Love Unlimited Orchestra" au reusit sa vanda nu mai putin de 16 milioane de albume, in tari din intreaga lume.
Single-uri precum "My First, My Last, My Everything", "Can't Get Enough Of Your Love Babe", "I'll Do For You Anything You Want Me To", "I'm Gonna Love You Just A Little Bit More", "Let The Music Play", "Love's Theme", "Satin Soul" sau "Your Sweetness Is My Weakness" au devenit hituri de loc intai in topurile americane.
Pe langa albumele proprii, Barry White a scris muzica si a orchestrat albume pe care le-au inregistrat cele trei fete din "The Love Unlimited Orchestra". Compozitii ale artistului au fost reluate de muzicieni din intreaga lume. Cele mai cunoscute coveruri au fost cele ale cantaretelor Lisa Stansfield si Taylor Dayne.
La sfarsitul anilor '90 melodiile lui au fost folosite in serialul "Ally McBeal", ocazie prin care Barry si-a revitalizat cariera. White a mai avut cateva aparitii in serialul de desene animate "The Simpsons" si a fost sursa de inspiratie pentru personajul Chef din "South Park".
Pe 4 iulie 2003, Barry Eugene White moare din cauza unui blocaj renal.

Viorica