Andrea Bocelli
5/5324
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

- S-a nascut pe 22 septembrie 1958 in Lajatico, in campia toscana de langa Volterra.

- Traditiile regiunii si puternica influenta a parintilor l-au invatat sa nu accepte niciodata in mod pasiv dificultatile, ci mai degraba sa capete forta din ele.

- El declara ca nu exista momente ale vietii sale fara pasiunea pentru muzica. Marii tenori italieni, precum Del Monaco, Gigli si mai ales Corelli, au exercitat intotdeauna asupra lui o mare influenta si admiratie. Fiind pasionat de mizica lirica, visul si ambitia vietii sale a fost sa devina un mare tenor.

- Cu toate acestea, traieste intr-o lume plina de schimbari frenetice, infrunta viata cu o viziune senina, bucurandu-se de placerile simple ale ei si intreprinzand orice cu pasiune.

- Inceraca sa fie mereu optimist, interpretand in plinatatea lui sensul unui citat al romancierului francez Antoine de Saint-Exupery: "Inima poate vedea cel mai limpede. Esentialul e invizibil pentru ochi".

- Poate sa para un lucru stiut, dar pasiunea principala a lui Andrea este muzica. Mai prin destin, mai prin intamplare, el a ajuns sa-si realizeze visul de a canta. Alternanta discurilor pop cu cele lirice i-a permis sa-si cultive pasiunea primara, oferindu-ne uneori tuturor limpezimea compozitiilor clasice, alteori puterea interpretativa pe care aceasta o poate avea intr-un gen de muzica contemporan.

- Fiind nascut in campia toscana intre si Volterra si Pontedera, unde orasele medievale se inaltau pe colinele impanzite de maslini si de stradute strajuite de ciresi, el nutreste in mod special o dragoste pentru acele miresme ale pamantului italian si ale fermei familiei sale. Mancarea buna, traditionala si nu elaborata, dar mai ales o bautura buna sunt lucrurile care ii plac cel mai mult. "Sa bei putin, dar sa bei bine". Aceasta e o invatatura pe care a primit-o si pe care o transmite la toate cunostintele sale. Calitatea vinului este esentiala, dar adevarata bucurie este de a potrivi mancarurile cu vinul adecvat: sunt niste reguli de fier, rituri, argumente, pe care fiecare italian le apreciaza si le practica. Chianti-ul este nectarul sau preferat dintre toate; acela facut de tatal sau, in coltul cu vie al proprietatii sale agricole este considerat cel mai bun, poate din cauza unei savori specifice, datorita faptului ca este un fruct de familie. In fiecare an este fascinant sa asisti la acel ritual foarte vechi, care este ciclul fabricarii vinului: acele arome si emotii colective care se simt din timpul recoltei strugurilor pana la tescuire si asa mai departe, sunt experiente unice, demne oricand de a fi retraite.

- Vorbind in continuare despre ambianta in care Andrea s-a nascut si crescut, caii au devenit o alta pasiune a lui, inca de mic, cand bunicul si tatal sau ii povesteau despre nasterea primului manz la ferma. Caii sunt animale puternice si sensibile in acelasi timp. Andrea se intelege perfect cu ei, se recunosc unul pe altul. Sentimentul pe care el il are cand urca pe cal este imediat si senzatiile sunt intense si placute. Ii place si sa ingrijeasca de caii de la ferma; sa-i tesale, sa le dea de mancare, sa-i mangaie, sa le simta caldura trupeasca.

- Fiind nascut la campie, Andrea se simte foarte mult atras de mare. Poate pentru ca mergea la mare inca de mic, sau pentru ca are amintiri foarte frumoase ale acelor locuri; sa descrii pasiunea pe care o are pentru acea usoara leganare a undelor cand te plimbi cu barca e dificil, "doar cine a incercat stie". Marea este o alta lume, diferita si departe de toate adversitatile si problemele cotidiene. Murmurul marii este adevarata muzica, daca il asculti cu inima.