askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  Alternosfera concerteaza la Fusion Arena

Alternosfera concerteaza la Fusion Arena

4/45151
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
ALTERNOSFERA, formatia rock din Republica Moldova, va sustine pentru prima oara un concert intr-un indoor skatepark, la FUSION ARENA (Strada Traian Popovici, Nr. 79-91). Evenimentul esteᅡ programat pentru vineri, 27 septembrie 2013, dupa orele 22:00.

Cu doua albume lansate doar in ultimul an, ALTERNOSFERA este in acest moment una din cele mai puternice trupe atat din Republica Moldova, cat si din Romania. VIRGULA si EPIZODIA, ambele parte a unui triptic conceptual numit chiar EPIZODIA, au fost sustinute de turnee de promovare care au adunat peste 50.000 de spectatori.

Fanii Alternosfera vor putea asculta vineri atat piese noi, de pe albumul Epizodia ¬ Singuratate, Nepoata lui Gagarin, Drumuri ᅬ (necunoscute), cat si bine-cunoscutele Wamintirile, Flori de mai, 511, Ploile nu vin, Muta, Arunca-mi etc.

Alternosfera inseamna: Marcel Bostan (voce, clape), Marin Nicoara (chitara, clape), Serghei Aladin (chitara, clape), Victor Cosparmac (bass) si Anatolie Pugaci (tobe).

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, avand in prezent doar 2 persoane din formula initiala, Marcel si Marin. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album "Orasul 511" a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa ¬Wamintirile¬, piesa ce a ¬invadat¬ posturile de radio si televiziune din
Romania.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008, lanseaza EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

Albumul ¬Virgula¬, lansat in 2012, reprezinta prima parte dintr-un triptic conceptual al formatiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri. In martie 2013 trupa lanseaza albumul EPIZODIA (a douaᅡ parte a tripticului).

Conceputul acestui triptic graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice PI (ᅬ). Invaluita in trecut de misticism, constanta ᅬ, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul
ePIsodia isi propune sa devina inseparabil de Alternosfera si universul sau: publicul.

http://youtu.be/UVLce3FDAmA