askmen.ro  »  Going Out  »  Concerte  »  A fost Paul van Dyk

A fost Paul van Dyk

1/17417
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Peste 100.000 de watti, 5 ecrane pentru proiectii, plasma, lasere, masini de fum si un singur Dj. Cel mai bun Dj! Paul van Dyk a dictat timp de 3 ore bataile inimilor a 3000 de oameni prezenti la Sala Polivalenta.

Fiecare are in viata o lista cu lucruri pe care isi doreste cu ardoare sa le faca. Unii vor sarituri cu parasuta, altii o noapte la cel mai luxos hotel, poate un tatuaj discret pe omoplat sau un pierce in limba sa nu-l descopere parintii, o cursa nebuna cu o masina tunata...Eu imi doream sa merg la Paul van Dyk. Si stii tu cum e sa-ti doresti ceva foarte mult: nu ai bani, nu ai timp, nu esti din Bucuresti. De data asta insa totul a fost de partea mea. Invitatia am castigat-o. A fost primul semn pentru mine ca de data asta va fi ceva super special. Si iata-ma in fata la Sala Polivalenta. Niste domni draguti ma striga sa-mi ofere invitatie la "super pret". Le raspund fericita ca AM! La intrare, pe scari, mai multi tineri vorbeau despre aparitia lui Paul van Dyk in jur de oara 1.00. Si ce daca, imi zic, mai conteaza
Dupa ce trec de filtrul de bodyguarzi, mi se cere invitatie. O dau, asa e procedura, desi as fi vrut sa o pastrez amintire.

Ma uit la ceas. 21.30. Inauntru se auzeau ritmurile electronice. Cobor scarile, inchid ochii, respir adanc si ma pregatesc pentru noaptea vietii mele. Gata! Sunt inauntru. Ringul era pe jumatate plin. In public se ocupasera primele randuri. Ma apropii de scena. Vibratia muzicii ma cuprindea cu fiecare pas pe care il faceam mai aproape de scena. Iata-ma la 5 metri de scena. Vania la platane, foarte relaxat, incepuse warm-up-ul. Ma uit in jur, se formasera deja cercuri in care se exersau miscarile pe ritmurile dictate de Dj Vania. Atunci am realizat ceva. SUNT SINGURA! O fi bine...! Si iar zic, mai conteaza Sunt la 5 metri de unde va mixa primul DJ din lume, Paul van Dyk.

Primul lucru care m-a facut sa zambesc era "dimensiunea" bodyguarzilor, de la 4X4 in sus, te masurau cu priviri impunatoare. Ne despartea un gard de o jumatate de metru. Am decis sa raman langa ei, ma simteam in siguranta. Mi-am scos aparatul sa fac poze. Dj Vania isi continua destins show-ul si zambea de cate ori sunetul creat de el producea extaz in public. Ma las prada atmosferei si las muzica sa-mi dicteze miscarile. Ma intreb, cum as putea sa fiu singura intr-un loc unde 3000 de oameni simt acelasi ritm, respira aceeasi muzica.

Ora 23.00. Incercam sa imortalizez globul urias din plafon. Ma fascinau reflexele luminoase pe care le proiecta in public. Mi-am mutat apoi privirea pe ecranele uriase. Setul de reclame se oprise si rulau acum imagini abstracte, pe ritmul oferit in continuare de Vania. Numarul spectatorilor se inmultise, extazul crestea in intensitate. Si eu nu mai eram singura. Cand am zis ca seara asta va fi speciala, n-am mintit. El...singur ca si mine. Invitatia...o castigase ca si mine. Din acel moment aveam toate elementele necesare pentru noaptea vietii mele.

Ora 1.00. Inca dansam. Ma uit in public. Si ei dansau...dar parca lipsea ceva , asteptau ceva

Ora 1.30. Agitatie! Din ce in ce mai multi fotografi, cameramani, reporteri. Clar! Se apropie!!! In multime se scanda numele lui van Dyk.

2.00. Dj numarul unu in lume se afla la 5 metri de mine! Delir total! Explozie de lumini, de beat-uri...lasere, fum...Dj-ul ne stapanea simturile, ne dicta bataile inimii! Timp de 1 ora flash-urile aparatelor de fotografiat nu s-au oprit. Nu mai dansam...m-am lasat pur si simplu purtata de moment. Nu auzeam decat respiratia mea si in surdina ritmul demential al lui van Dyk. Timpul s-a oprise in loc si eu eram acolo!Paul van Dyk Ne-a cucerit pur si simplu sufletele. Si-a propus sa ne transmita viata la maximum prin muzica si a reusit. Comunica extraordinar de bine cu publicul, zambeste tot timpul si danseaza cu tine. E ca si cum ar vrea sa-ti curga prin muzica prin vene. Timp de 3 ore a facut din Sala Polivalenta locul numarul 1 in lume.

5.00. Paul van Dyk isi pregatea iesirea. A lasat platanele sa curga si s-a apropiat de public. Ne-a aplaudat si a dat mana cu cei aflati in primul rand. Asta nu a facut decat sa starneasca un ropot de aplauze care nu s-a oprit timp de 10 minute.Numele lui a fost scandat pana cand s-a decis sa mearga din nou la platane pentru a oferi inca un set. Acum mi-as fi dorit eu sa se opreasca timpul in loc.

5.30. Las in urma un loc in care am primit o lectie de viata. De pofta de viata. Cand am iesit afara mai simteam inca ritmul, inca mai auzeam undeva departe "For an angel"...

In noaptea aceea nu numai ca am inteles de ce a fost declarat dj-ul numarul 1 in lume, am simtit pur si simplu! Paul van Dyk este langa tine nu numai cu muzica, e acolo pentru tine! Vrea sa te faca sa traiesti emotia pe care a trait-o el atunci cand a creat primul beat!

The Butterfly, Editor Askmen.ro

Cauta in site