1 mai la Mamaia
5/5387
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Orice roman care iubeste muzica electronica stie ca 1 mai e musai sa-l petreci la mare (in special Statiunea Mamaia) . Fericitul eveniment se intampla de cativa ani incoace, dar se pare ca fiecare editie a festivalului (daca-l pot numi asa) este superioara anterioarei. Afirm cu toata increderea, cand privesc line-up-ul petrecerilor, ca ceea ce se va intampla anul acesta este apogeul. (si la anu` o sa fie apogeul apogeului :))

In 2006 vom avea parte de trei scene, ringuri de dans, numiti-le cum vreti. In fine, trei locatii care au facut istorie si se pare ca nu ne insala asteptarile: La Mania, Kudos Beach si Ultima Playa. Si daca tot am pomenit de line-up, sa vi-l prezint si voua:

La Mania
28 aprilie: Lee Burridge, Raresh (warm-up).
29 aprilie: Dave Seaman, Pagal (warm-up).
30 aprilie: Sasha, Livio (warm-up).
Despre cei trei DJi veniti de peste granita va voi spune doar ca sunt "responsabilii" pentru cele mai reusite petreceri din Romania. Ganditi-va si voi, Lee Burridge a scris pe situl sau oficial ca cea mai frumoasa petrecere la care a pus muzica vreodata a fost cea din Romania, din vara lui 2005 (si luati in consideratie ca omul pune muzica in aproape fiecare zi a saptamanii, in aproape fiecare tarisoara de pe Terra). Cred ca pentru prima data in viata mea mi-a tresarit inima de bucurie ca sunt roman!

Ultima Playa
28 aprilie: Guido Schneider
29 aprilie: Paul Louth
30 aprilie: System of Survival
Rhadoo, Pedro, Raresh, Kozonak, Cezarel, Haute Culture, Vania

Kudos Beach
Oliver MacGregor, Dave van N, Poli
Livio, Pagal & N-Eatgroove (live act), Rosario Internullo, Optick, Raoul Russu, Adrian Eftimie, Dan Ene, Kid Chriss, Ball

In plus, anul acesta "bonus track" sunt petrecerile din Motor Mix (Mamaia): Chris Wood, Pascal Feos, Circoloco. Despre acest club va pot spune ca anul trecut a gazduit petreceri foarte reusite.

Review / Preview
"In Mania, suntem cu totii frati", spunea un prieten de-al meu, anul trecut, dupa ce si-a incheiat Sasha setul. Si pe buna dreptate! Chiar daca fratii se mai si cearta intre ei, sunt momente in care se inteleg de minune. La o astfel de petrecere nu te-mbranceste nimeni (in limita spatiului dat), te poti dezlantui, manifesta, fara ca cineva sa te priveasca intr-un mod straniu. After the party is the after-hours: nisip, valuri, briza, soare, muzica, oameni dansand - Kudos Beach, Ultima Playa...

Si fiindca sunt indragostita de electronic music, am fost si voi fi pentru tot restul vietii mele, nu ratez un 1 mai la mare! Va astept pe toti, sa fim hippiotii vremurilor noastre!

(Fotografiile sunt facute la doua din petrecerile de 1 mai, in 2005)

Viorica Gheorghita, Redactia Askmen.ro