Cluburi de jazz in Bucuresti
9/9902
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Vrei sa te relaxezi sorbind dintr-o cafea si ascultand cate un strop din creatiile marilor maestri din zona jazz In Bucuresti exista cateva cluburi unde Louis Armstrong, Ella Fitzgerald si Django Reinhardt sunt la ei acasa, iar unele dintre ele gazduiesc periodic si concerte.
ArtJazz Club
Adresa: Calea Victoriei, nr. 52, Pasajul Englez

Fara indoiala, ArtJazz Club este locul pe care orice impatimit al muzicii jaz trebuie sa-l viziteze cel mai des. Toata lumea buna a jazz-ului romanesc a trecut pe aici, ba chiar a avut si concerte memorabile. Din lista kilometrica ne permitem sa amintim cele mai importante nume: Johnny Raducanu, Anca Parghel, Mircea Tiberian, Harry Tavitian, Maria Raducanu.

Green Hours 2
Adresa: Soseaua Stefan Cel Mare, nr. 7-9

Te vei intreba de ce Green Hours 2 si nu Green Hours 1 Ei bine, primul Green Hours, un club cu traditie din Bucuresti, cu sediul in Calea Victoriei, nr. 120, si-a suspendat temporar activitatea, din cauza unor probleme financiare. Din fericire, jazz-ul este tratat la fel de bine si in noul sediu din apropierea Bazinului de Inot Dinamo.

La Green Hours 2, cel mai ieftin longdrink costa 13 lei, in timp ce cocteilurile nonalcoolice au pret standard: 9 lei.

[caption id="attachment_30268" width="500"] sursa foto: goodfon.com[/caption]

Club Prometeus
Adresa: Piata Natiunilor Unite, nr. 3-14, bl. B2, sector 4

Spre deosebire de celelalte doua cluburi, Prometeus nu este axat strict pe jazz. Aici mai poti asculta folk, blues, rock, poti urmari piese de teatru si spectacole de stand-up comedy si poti participa la numeroase expozitii de pictura si fotografie.

Pe lista artistilor jazz care au concertat la Prometeus de-a lungul timpului figureaza Teodora Enache, Mircea Tiberian si Mara.

Godot Cafe-Teatru
Adresa: str. Blanari, nr. 14, sector 3

Godot Cafe-Teatru este un club care sta sub semnul diversitatii. Aici se joaca piese de teatru contemporan, au loc spectacole de improvizatie, proiectii de film, lansari de carte si expozitii de fotografie. Nu lipsesc nici concertele, o mare parte dintre ele fiind si cu artisti din zona jazz.

Aici au concertat Ozana Barabancea, Irina Sarbu si Marius Mihalache, Teodora Enache si Luiza Zan. La Godot Cafe-Teatru, un suc costa 7-8 lei, iar cea mai ieftina bere este 8 lei.

Jazz Book
Adresa: Str. Carol Davila, nr. 1, sector 5

Jazz Book este un spatiu boem dedicat nu numai iubitorilor de jazz, ci si celor de frumos. La Jazz Book, un espresso te costa 6 lei, o bautura racoritoare, 6-8 lei, iar cea mai ieftina bere o gasesti la 7 lei.Sursa foto principala: media.obu.edu