Cafenele unde se joaca teatru in Bucuresti
1/10063
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Pentru amatorii de dramatugie, sa dai teatrele din Capitala pentru o cafenea eleganta unde se joaca este o idee interesanta. In timp ce iti bei linistit berea, vinul sau cafeaua, poti admira o manifestare neconventionala a artei teatrale. Printre avantaje se numara si optiunea de a fuma, spre deosebire de salile clasice.

Din pacate in Bucuresti nu exista foarte multe astfel de locatii la noi. Partea buna este ca piese de teatru se joaca peste tot si in fiecare zi a saptamanii in acest oras, asa ca portia zilnica de cultura este asigurata, indiferent de spatiul care o gazduieste.
Godot Cafe Teatru
Godot a aparut in 2011 in Centrul Vechi langa Club A si s-a impus rapid ca o locatie rafinata, destinata amatorilor de teatru si bun gust. Acolo se poate urmari aproape in fiecare zi a saptamanii cate o piesa de teatru, de la ore accesibile precum 20:00.

Adresa: Blanari 14

La Scena
La Scena este o locatie cu traditie cand vine vorba de reprezentatii artistice: cafeneaua-bar-restaurant a improvizat in podul casei pe care o ocupa un spatiu intim in care se manifesta actori pe scena, fie ca este vorba despre teatru sau stand up comedy. In ultima vreme au redus insa piesele de teatru in favoarea show-urilor de stand up.

Adresa: Calea Calarasilor nr 55


Green Hours 2
Dupa incidentul cu Green Hours-ul de pe Calea Victoriei, clubul iubitor de manifestari artistice si-a gasit un culcus nou pe Stefan cel Mare. Situat pe terasa acoperita a bazinului de inot si polo Dinamo din incinta complexului sportiv cu acelasi nume, Green Hours 2 este al doilea punct de producere, prezentare si diseminare a muzicii si a teatrului contemporan, a artelor vii, indraznete, in miscare. Teatrul merge inainte, cafeneaua la fel, acum cu doua locatii.

Adresa: Bulevardul Stefan cel Mare nr. 7 - 9


Legere Live
Locatia de la Rosetti s-a deschis nu de foarte mult timp si incearca sa se afirme prin concerte live pe scena lor micuta, ba chiar stand up comedy si teatru. Locatia are un parter prietenos, insa scena se ascunde la subsol, unde se ajunge pe o intrare separata de la strada.

Adresa: Piata Rosetti 5