askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Vacanta ieftina: cum sa faci economii in concediu

Vacanta ieftina: cum sa faci economii in concediu

4/42396
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cu un mimim de efort in plus atunci cand iti pregatesti vacanta, poti obtine cheltuieli totale mult mai mici si o experienta de vacanta mult mai interesanta.

Hotelul, avionul si cazarea te pot costa foarte mult daca le rezervi la nimereala, fara sa te interesezi un pic inainte. In era internetului este extrem de usor sa gasesti o vacanta de vis pentru un pret cu mult mai mic.

Cel mai important este sa eviti agentiile de voiaj si tururile lor, deoarece acestea te costa intotdeauna mai mult decat fac. Te poti descurca si singur, iar experienta stearsa si impersonala pe care ti-o ofera agentiile poate fi inlocuita cu una deosebita, pe care sa o tii minte mereu.
Nu rezerva la hotel
Camera de hotel este cea care consuma o mare parte din bugetul alocat vacantei tale, asa ca mai bine cauta pe site-uri de booking oferte speciale pentru perioada in care ai nevoie tu de cazare. Ajungi uneori sa economisesti peste 500 de lei. Alta varianta este sa folosesti site-urile de "schimb de case" sau sa inchiriezi cazare de la un localnic.
Bilet de avion mai ieftin
Exista cateva modalitati de a economisi bani si atunci cand vine vorba de achizitionarea biletului de avion. De obicei, cele mai mici preturi de bilete sunt martea si tarifele sunt mici in general la mijlocul saptamanii. Alt sfat este sa iei biletele pe rand, pentru fiecare pasager in parte - cand rezervi doua sau mai multe bilete, sistemul cauta variante pentru numarul introdus de tine, care nu sunt neaparat cele mai ieftine.
Turul orasului gratuit
Daca te imprietenesti cu un localnic te ajuta sa scapi de capcanele pentru turisti si de companiile de turism care iti cer bani pentru turul orasului. Adesea, aceste tururi facute de localnici sunt grauite, asa ca o mica atentie baneasca este necesara, ca semn de apreciere.
Evita destinatiile populare
Daca nu trebuie sa ajungi in Londra, Venetia sau alte destinatii populare si pentru alte scopuri, atunci cauta ceva nou. Destinatiile faimoase au preturi mai mari, pe cand daca alegi sa iti petreci vacanta in locatii mai putin aglomerate ai parte de experiente de vacanta mult mai originale, iar totul te va costa mult mai putin fata de o destinatie de top.