Top 4 orase de vizitat din Italia
1/11028
calendar_month 22 Mai 2020, 00:00
Cu repere iconice oriunde te-ai uita, fiecare dintre cele mai bune orase din Italia are ceva spectaculos de oferit, fie ca este vorba de colectii de arta fabuloase, bucatarie renumita, peisaje frumoase sau viata de noapte excelenta. Conform studiului realizat de harta Europei va prezentam topul oraselor preferate de catre romani in 2020.

Pisa

Mult mai mult decat doar iconicul Turnul Pisei, fosta putere maritima din Pisa se bazeaza acum pe turisti pentru a-si alimenta economia. Frumos de ratacit, stilurile arhitecturale de-a lungul veacurilor sunt aratate cu placere, intrucat pietele renascentiste si bisericile gotice se potrivesc printre celelalte cladiri fantastice expuse. Mai autentica decat multe orase italiene care au fost inundate de turisti, universitatea prestigioasa din Pisa inseamna ca orasul are o populatie mare de studenti - acest lucru se manifesta in atmosfera vie evidenta in barurile si cafenelele sale.

Milano

Un oras mare, Milano gazduieste industria de moda din Italia. Numeroase alte afaceri mari au sediul in metropola eleganta. Cu modele inovatoare si creative emanate de atelierele sale, exista o gama interminabila de optiuni de cumparaturi pentru a fi explorate. Acasa pentru numeroase colectii de arta uluitoare, muzeele orasului sunt captivante, iar strazile sale sunt captusite cu arhitectura art-deco frumoasa, printre alte stiluri. In inima orasului se afla superbul Dom din Milano, care este pur si simplu spectaculos.

Napoli

Situat pe Golful Napoli, acest oras energetic este plin de viata si vigoare, cu o multitudine de situri culturale si istorice de vizitat. Exista doua palate regale pentru a explora, precum si trei castele si numeroase ruine care dateaza de-a lungul veacurilor - ca sa nu mai vorbim de vasta gama de minunate arhitecturale oferite. Muzeele sale fantastice prezinta fresce si capodopere uimitoare de Caravaggio si altii, in timp ce scena ei gastronomica este material de legenda.

Palermo

Capitala Siciliei, locatia Palermo a insemnat mult timp ca civilizatii si culturi diferite si-au lasat amprenta asupra orasului. In zilele noastre, puteti amenda mozaicuri bizantine si frumoase cladiri cu influenta araba, alaturi de palate gotice si conace renascentiste. Cu cateva piete fantastice de explorat, precum si cel mai mare teatru de opera din tara, acest oras vibrant are multe de oferit - maretia in descompunere a strazilor sale este incantatoare.