askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Top 10 cele mai scumpe orase din lume (Galerie Foto)

Top 10 cele mai scumpe orase din lume (Galerie Foto)

2/29754
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Daca ati inceput deja sa cautati oferte de vacanta pentru anul acesta, este recomandat sa luati in considerare bugetul de care dispuneti, dar si care sunt preturile in orasele pe care vreti sa le vizitati. Economist Intelligence Unit a realizat un top al celor mai scumpe orase din lume, bazat pe costurile pentru transport, mancare, bautura si imbracaminte.

Asa cum era de asteptat, in fruntea topului 10 al celor mai scumpe orase din lume se afla Japonia, cu Tokyo si Osaka. In Tokyo, una dintre cele mai populate orase din lume, o paine costa in jur de 9 dolari, iar pretul pentru o sticla de vin incepe de la 15.95 de dolari. Totusi, daca sunt raportate la preturile din Australia, costurile din cele doua orase japoneze par chilipiruri.

Locurile 3 si 4 sunt ocupate de Sydney si Melbourne. O sticla de vin care in Tokyo costa 16$, in Sydney costa 25$. Cei care vor sa calatoreasca in Australia trebuie sa ia in considerare faptul ca dolarul australian s-a apreciat serios in ultimii 10 ani.

Cea mai mare surpriza vine din partea unui oras din America de Sud, Caracas (Venezuela), care a crescut cu 25 de locuri fata de anul trecut. Spre exemplu, pretul painii a crescut cu 20% fata de anul trecut, iar pretul vinului este mai mare cu 13%.

Iata care sunt primele 10 pozitii in topul celor mai scumpe orase din lume!

10. Geneva

9. Caracas

8. Paris

7. Zurich

6. Singapur

5. Melbourne

4. Oslo

3. Sydney

2. Osaka

1. Tokyo