Top 10 - Cei mai greu de escaladat munti din lume
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
10. Muntele Fuji, Japonia - 3.776 m
Desi pare un munte batran, cuminte si "la locul lui", Fuji este necrutator cu turistii. Niponi sau straini, muntele sacru al Japoniei nu-i iarta deloc. In fiecare an, in perioada cuprinsa intre lunile octombrie si aprilie, zeci de turisti inconstienti care ignora avertismentele autoritatilor, mor prabusiti in prapastii.
9. Muntele McKinley, S.U.A. - 6.194 m
Unul dintre recordurile muntelui este faptul ca are o baza mai mare chiar decat a Everestului. Deoarece este situat in nord, latitudinea sa ridicata face ca atmosfera de aici sa fie mult mai rarefiata decat cea a unui munte inalt de 8.000 metri situat ipotetic, undeva langa Ecuator.
8. Charro Chalten, granita dintre Chile si Argentina - 3.375 m
Din cauza versantilor din granit orice operatiune de escaladare a acestui munte se transforma intr-o aventura periculoasa, ce poate duce la moartea alpinistilor.
Daca asta nu era de ajuns, mai luati in calcul si faptul ca vremea se schimba la fiecare 5 minute...
7. Muntele Matterhorn, Italia - 4.478 m
Sub o imaginea pitoreasca de munte alb ce pare sa duca spre cer, masivul muntos ascunde de fapt un mare ucigas de oameni. Simbol a Alpilor, Materhorn a pedepsit crunt prima incercare de cucerire venita din partea oamenilor.
6. Muntele Washington, S.U.A. 1.917 m
Muntele Washington detine un impresionant record mondial. Pe data de 12 aprilie 1934, pe varful muntelui au fost inregistrate cele mai puternice vanturi care au batut vreodata pe Terra, de cand se fac asemenea masuratori. Atunci, vantul a suflat cu viteza de 480 km/ora.
5. Everest, Nepal - 8.848 m
Pe langa probleme de escaladare propriu-zisa a muntelui, cand vine vorba de Everst, este nevoie sa scoti din buzunar suma de aproximativ 25.000 de dolari de persoana pentru a putea escalada oficial masivul.
4. Kangchenjunga, granita dintre India si Nepal - 8.586 m
Datorita situarii sale intr-o zona inaccesibila majoritatii oamenilor, muntele si-a pastrat puritatea si salbaticia initiala. Incalzirea globala insa a adus din ce in ce mai des avalanse si viscole ce se pornesc din senin.
3. Nanga Parbat, Pakistan - 8.125 m
Muntele si-a castigat porecla de "Ucigasul de oameni", masivul muntos pregatind diverse surprize neplacute precum: edeme pulmonare sau cardiace, degeraturi fatale, hipotermie, avalanse, epuizare fizica, rau de altitudine.
2. Annapurna, Nepal - 8.091 m
Considerat cel mai periculos munte din lume, tinand cont ca rata deceselor se ridica la 41% din totalul alpinistilor care incearca sa-l escaladeze. Are drumuri de acces intr-o stare dezastruoasa, ceea ce inseamna ca poti muri inainte de a incepe ascensiunea.
1. K2, granita dintre Pakistan si China - 8.611 m
Cel de-al doilea varf al lumii, ca inaltime, dupa Everest, K2 prezinta cele mai mari dificultati de escaladare
Muntele mai este cunoscut si sub porecla de "Ucigasul de Femei", din cauza faptului ca doar una dintre cele sase alpiniste care au incercat sa il escaladeze a reusit sa se intoarca teafara.
Noutati