askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Sfaturi pentru calatoria cu avionul

Sfaturi pentru calatoria cu avionul

2/20521
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Calatoria cu avionul poate fi stresanta si obositoare, mai ales in cazul zborurilor lungi. Exista, insa, multe lucruri pe care le poti face pentru a spori nivelul de confort si pentru ca la sfarsitul calatoriei sa ai inca suficienta energie.
Locul ales
Profita de serviciile de check-in online oferite de catre companiile aeriene prin care pasagerii pot sa-si aleaga si locul in avion. Daca vrei sa dormi, alege un loc la fereastra. Daca vrei sa te misti mai mult, alege unul spre culoar, dar departe de zona toaletelor unde este trafic.

Printr-un astfel de serviciu eviti cozile de la aeroport, avand acces mai rapid la poarta de imbarcare, iar in avion vei sta unde iti doresti.
Imbraca-te corespunzator
Pentru zborurile scurte, de 1-3 ore, nu conteaza foarte mult cum te imbraci. Insa, in cazul unui zbor de 7 ore, este important sa ai hainele si accesoriile potrivite. Fereste-te de aerul conditionat. Te poti deshidrata, poti suferi de frig sau iti poate fi afectata o zona a corpului.
Ia cu tine accesorii pentru timp liber
Nu vei dispune intotdeauna de monitoare pe care sa poti urmari filme sau sa asculti muzica. De aceea, este recomandat sa ai la tine un gadget simplu, care nu interactioneaza cu aparatura din avion, pentru a putea asculta muzica, pentru a citi o carte in format electronic etc. Castile aduse de acasa sunt cea mai buna solutie in astfel de cazuri.
Perna de calatorie
In calatoriile lungi, o perna gonflabila de calatorie este nepretuita. Aceasta iti sustine capul si gatul, ferindu-te de dureri. Te vei putea odihni mai bine din pozitia sezut si o poti folosi pur si simplu ca sa-ti sustina corpul in orele lungi de zbor.
Fa miscare
Cu exceptia momentelor in care apar turbulente, in timpul zborului este bine sa te misti putin. Daca stai pe scaun prea multe ore, vei deveni foarte obosit si lipsit de energie.
Hidrateaza-te
Mananca inainte de calatoria cu avionul sau serveste ceva usor in timpul zborului, dar nu uita niciodata sa te hidratezi. In timpul zborului, din cauza aerului uscat, organismul are nevoie de mai multe lichide.