Sfaturi pentru a calatori in deplina siguranta vara asta
1/11044
calendar_month 18 Iun 2020, 00:00
Planurile la care mulți dintre noi visam pentru această vară au fost date peste cap de situația globală actuală. Călătoriile în străinătate sunt, în multe cazuri, încă sub semnul întrebării, așa că suntem nevoiți să ne orientăm spre destinații de vacanță sigure, care să nu ne pună în pericol, dar în care să reușim să ne reîncărcăm bateriile și să ne bucurăm din plin de natură și de zilele libere.

Din fericire, există suficiente variante pentru a-ți petrece concediul din vara aceasta în deplină siguranță, în destinații superbe și fără a cheltui foarte mulți bani. Dacă nu ți-ai făcut încă planuri de vacanță, iată câteva sfaturi pentru a te bucura din plin de natură, fără să te expui niciunui risc:

Planifică o excursie cu autorulota

Incertitudinile privind restricțiile de călătorie ne fac să fim mult mai atenți atunci când vrem să rezervăm o cazare sau un bilet de avion. Anularea acestora în ultima clipă poate însemna, adeseori, bani pierduți și planuri date peste cap. De aceea, o soluție practică și excelentă pentru orice aventurier este excursia cu o autorulotă. Nu numai că poți vizita mai multe destinații, dar vei scăpa și de stresul căutării cazărilor sau de respectarea orelor de check-in.

Autorulota îți oferă suficientă flexibilitate, astfel încât poți rămâne mai mult timp într-o destinație, dacă aceasta ți-a depășit așteptările, fără să-ți faci griji că trebuie să respecți un program strict de călătorie. În plus, există atât de multe locuri superbe în care poți călători cu autorulota, încât sigur te vei simți ca într-o adevărată aventură în natură.

Și pentru că ai în rulotă toate facilitățile de care ai nevoie, nu va trebui să-ți faci griji pentru siguranța ta sau a partenerilor de călătorie.

Vizitează un parc natural

Experții în domeniul sănătății ne recomandă să evităm în continuare locurile aglomerate, așa că o alternativă la stațiunile montane supraaglomerate poate fi un parc natural. În Munții Retezat, în Apuseni sau la Piatra Craiului vei găsi peisaje spectaculoase și trasee montane de diverse grade de dificultate și vei reuși, astfel, să eviți zonele cu risc ridicat, pentru că nu vei intra în contact cu un număr mare de persoane. Poți lua în calcul fie o excursie cu cortul, fie o unitate de cazare izolată, în vârf de munte, dar în care să ai garanția că toate normele sanitare sunt respectate.

Nu te grăbi să călătorești în afara țăriiDacă plănuiai o vacanță peste granițe, este bine să te informezi din timp cu privire la restricțiile aflate în vigoare pentru fiecare stat în parte și să iei în considerare că acestea ar putea fi înăsprite de la o săptămână la alta, în funcție de evoluția pandemiei. Recomandarea în acest caz este să călătorești cu mașina personală, în destinații relativ apropiate, astfel încât să te poți mișca liber și să nu depinzi de avion.

Grecia și Bulgaria au creat un acord cu România prin care permit accesul turiștilor fără obligativitate de izolare, așa că, dacă te gândești la o astfel de vacanță, cel mai sigur este să pleci cu mașina și să nu planifici o călătorie de lungă durată.

Ia-ți măsuri de precauție din timp

Indiferent unde pleci în vacanță, gelul dezinfectant, săpunul și masca nu ar trebui să îți lipsească din bagaj. De asemenea, dacă urmează să stai la un hotel, este bine să ceri dinainte informații privind modul în care se face dezinfectarea camerelor și măsurile pe care unitatea de cazare și le-a luat pentru prevenirea răspândirii virusului.

Litoralul este aglomerat zilele acestea, chiar dacă vara abia a început, așa că, dacă vrei să faci baie în mare, dar vrei să te simți în siguranță, te poți orienta spre zonele cu plaje sălbatice, mai puțin vizitate de turiști. Gura Portiței, plajele de la Vadu și Corbu sau cele de la 2 mai sunt mai puțin populare în rândul celor care vizitează litoralul. Iar dacă alegi să călătorești cu autorulota, este bine de știut că în aceste locuri vei găsi și campinguri special amenajate, astfel încât să fii aproape de plajă și să te bucuri de tot confortul.

Tu unde plănuiești să călătorești vara asta? Ce măsuri de siguranță îți vei lua?

Sursă foto: Pexels