askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Provence - 5 obiective care nu trebuie ratate

Provence - 5 obiective care nu trebuie ratate

2/20305
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Provence este una dintre cele mai frumoase si pitoresti regiuni ale Frantei. Aflata in sud-estul tarii, Provence este o destinatie de traditie in Franta, atractiva atat pentru monumentele sale istorice si culturale, cat si pentru gastronomia locala. In sezonul cald, campurile de levantica sunt principala atractie. Toamna incepe sezonul vinului. Descopera 5 obiective din Provence care nu trebuie ratate:

1. Satele din Provence

Descopera zonele rurale ale regiunii cu tot ceea ce au ele mai bun de oferit. Anduze, de exemplu, este un sat medieval pitoresc, cu origini galo-romane. La Brigue este un sat montan din Valea Roya apreciat pentru cladirile sale pline de culoare si pentru bisericile antice.

2. Les Arenes, Nimes

Les Arenes constituie un amfiteatru roman din Nimes, construit in primul secol al erei noastre. Amfiteatrul are doua nivele cu 60 de arcade suprapuse. Monumentul poate fi vizitat in timpul zilei ca un obiectiv turistic sau poate fi vazut cu ocazia concertelor care se desfasoara aici.

3. Fondation Van Gogh, Arles

In 1888, pictorul impresionist Van Gogh se muta in Arles. Aici exista o galerie de arta dedicata lui Van Gogh, precum si artistilor care s-au inspirat din stilul acestuia.

4. Castele si fortarete

Pasionatii de istorie si arhitectura pot vizita in Provence mai multe castele si fortarete impresionante. De exemplu, Fortul Sfantul Andrei (Fort Saint Andre) a fost construit la dorinta regelui Filip cel Frumos. Ridicata pe un deal, fortareata include ruinele Abatiei Sfantul Andrei. De sus, turistii se bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Rhonului si asupra Avignonului.

Castelul Tarascon este un monument de secol XV construit in scop de aparare. Astazi, castelul are interioare frumos decorate, precum si o colectie de tapiterii de secol XVII.

5. Conacul Paul Cezanne, Aix-en-Provence

In Aix-en-Provence se afla casa parintilor lui Paul Cezanne, un conac de secol XVIII in care pictorul si-a facut un atelier. Unele dintre cele mai importante creatii ale sale au fost realizate aici.