askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Portugalia: 4 orase ce nu trebuie ratate

Portugalia: 4 orase ce nu trebuie ratate

2/20411
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Aflata intre Spania si Oceanul Atlantic, Portugalia este o destinatie de vacanta ofertanta din punct de vedere natural si cultural. Peisajele spectaculoase si obiceiurile populare sunt doua dintre principalele atuuri ale acestei tari. In timp ce Lisabona constituie destinatia numarul 1 a Portugaliei, exista si alte orase deosebite, precum Alcobaca, Batalha sau Evora, cu monumente intrate in patrimoniu UNESCO sau Oporto, cu muzee si catedrale medievale.

Iata 4 orase care nu trebuie ratate intr-o vacanta in Portugalia:
1. Lisabona
Lisabona este un oras istoric, cu o viata culturala bogata. In Lisabona, in timpul zilei poti vizita muzeele, monumentele si parcurile, iar seara ai posibilitatea sa experimentezi viata de noapte de aici.

Metropola este apreciata pentru combinatia unica de modern si traditional, pentru peisajele si atmosfera deosebita de aici. In anumite perioade ale anului au loc procesiuni pe strazile orasului, foarte atractive pentru straini.2. Porto
Porto este un oras celebru pentru vinul care ii poarta numele si pentru partea veche, Old Town, care a intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Iubitorii de vin, istorie si arhitectura au multe lucruri de vazut in Porto. Unul dintre obiectivele turistice de top este Biserica Sao Francisco, un monument cu decoratiuni in stil baroc.


3. Algarve
Algarve este considerata una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul european, datorita plajelor de foarte buna calitate. Orasul s-a dezvoltat turistic in ultimii 50 de ani si astazi este unul dintre cele mai apreciate pentru o vacanta pe litoral, in Europa. Principalele atuuri ale destinatiei le reprezinta peisajul spectaculos, preturile accesibile, clima placuta, plajele, siguranta personala, dar si gastronomia locala.


4. Sintra
Sintra este un oras istoric care constituie un punct de oprire pentru vasele de croaziera. Cel mai frumos obiectiv turistic al orasului este Palatul Quelux, resedinta de vara a familiei regale. Monumentul este comparat cu Palatul Versailles din Franta, gratie frumusetii sale. Sintra National Palace este declarat monument mondial UNESCO. Aflat intr-o zona deluroasa, Sintra este un oras turistic care merita o vizita.