askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Planificarea unei vacante de Halloween in Romania

Planificarea unei vacante de Halloween in Romania

2/20313
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Planificarea unei vacante de Halloween in Romania este usor de facut datorita numeroaselor oferte existente. Poti alege mai multe orase si atractii turistice sau poti opta pentru un pachet de vacanta de Halloween intr-un hotel sau o pensiune dintr-o destinatie de traditie.

Iata cum sa planifici o vacanta de Halloween in Romania:

1 Alege destinatia dorita

De Halloween, o alegere potrivita pentru o minivacanta este cea a unui tur pe urmele lui Dracula. Turul te poarta prin Bucuresti, Bran, Brasov, Sighisoara, Cluj Napoca si alte destinatii istorice din Romania.

Viziteaza Castelul Bran si ia parte la serbarile locale de Halloween. Mergi sa vezi casa din Sighisoara in care se spune ca s-a nascut Vlad Tepes in secolul al XV-lea, precum si Camera de Tortura din Muzeul de Istorie.

O alta posibilitate este sa vizitezi unul dintre locurile din Romania despre care se spune ca ar fi bantuite. De exemplu, poti merge sa vezi Cetatea Poenari din Arges, Manastirea Frasinei din apropiere de Ramnicu Valcea sau Castelul Banffy de langa Cluj.

2 Opteaza pentru o oferta de Halloween

Daca nu vrei sa mergi pe cont propriu, poti beneficia de un pachet integral. La hotelieri si la proprietarii de pensiuni gasesti pachete specializate pe sarbatoarea de Halloween. Astfel, pe langa masa si cazare, turistii au posibilitatea sa participe la petreceri cu vrajitoare, bal mascat, concursuri de cioplit bostani si alte evenimente de acelasi fel. Pentru copii, se organizeaza petreceri si concursuri speciale.

In Bran, de exemplu, au loc petreceri, piese de teatru, spectacole cu muzica folk, focuri de tabara cu ocazia acestei sarbatori.