askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Muzica din masina poate fi fatala

Muzica din masina poate fi fatala

4/44472
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Muzica ascultata in masina poate fi fatala, sustine un studiu publicat de site-ul descopera.ro. Mai ales pentru tinerii mai putini experimentati in ale sofatului. Potrivit cercetatorilor, muzica preferata le distrag atentia de la regulile de circulatie si astfel pot aparea greseli fatale.

Muzica din masina poate genera comportamente precum: depasirea vitezei, controlarea volanului cu o singura mana, schimbarea agresiva a benzilor sau depasire neatente.

Daca insa asculti in masina piese calme, pe care nu le cunosti, se pare ca ai sanse sa conduci mai sigur. ¬Automobilul este singurul loc, singurul mediu acustic, in care poate fi fatal sa asculti muzica.

Mesajul nostru esteca lumea trebuie sa invete sa aleaga muzica cu grija¬, spune Brodsky. ¬Iar atunci cand circumstantele sunt mai riscante -- candᅡ suntem obositi, noaptea, in trafic, dupa o petrecere sau cand soferul este putin ametit sau emotiv -- ar putea fi anumite melodii care cresc sigurantaᅡ deplasarii si care reduc factorii de risc¬, a declarat autorul studiului.

Potrivit studiului, 86% dintre participanti au declarat ca asculta muzica in timp ce condus. 99% dintre acestia au spus ca asculta muzica rapida sau foarte rapida.

¬Masina nu e un club, un bar, o sala de fitness, asa ca muzica ar trebui aleasa pentru a se adapta mediului¬, a adaugat realizatorul studiului.