askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Kiev: 4 locuri de vizitat in capitala Ucrainei - GALERIE FOTO

Kiev: 4 locuri de vizitat in capitala Ucrainei - GALERIE FOTO

2/20335
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Kiev este considerat una dintre cele mai frumoase destinatii ale Europei de Est. Capitala a Ucrainei, Kievul este un oras atractiv, cu galerii de arta, parcuri si monumente care merita o vizita.

Descopera 4 locuri de vizitat in capitala Ucrainei, Kiev:

1. Piata Sfanta Sofia

Unul dintre obiectivele turistice de top si totodata o atractie care poate fi vazuta gratuit este Piata Sfanta Sofia. Situata central, acest loc pitoresc al Kievului atrage turistii datorita monumentelor sale. Aici se afla Catedrala Sfanta Sofia, construita in 1037 si declarata patrimoniu mondial UNESCO. Tot aici se afla monumentul lui Bogdan Khmelnitsky.2. Catedrala Sfanta Sofia

Catedrala Sfanta Sofia a fost construita la inceputul secolului al XI-lea si este cea mai veche biserica din oras. Multe mozaicuri din interiorul lacasului religios dateaza de pe vremea Printului Yaroslav cel Intelept. Numele catedralei a fost inspirat de cel al Hagiei Sofia din Istanbul. In secolul al XVIII-lea, s-au adaugat clopotnita si domurile aurite, construite in stil baroc ucrainian.2. Muzeul National de Istorie Kiev

Muzeul National de Istorie Kiev este un muzeu dedicat istoriei Ucrainei din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Vizitatorii descopera aici opere de arta, carti vechi, piese etnografice, monede etc.3. Poarta Aurita Kiev (Zoloti Vorota)

Una dintre cele mai interesante constructii ale Kievului o reprezinta Poarta Aurita. Zoloti Vorota este emblema Kievului istoric, construita odata cu ridicarea orasului-fortareata in secolul al XI-lea. Dupa ce a fost terminata, Poarta Aurita era cunoscuta sub numele de Poarta Sudica si era folosita ca intrare principala in cetatea Kievului. Astazi, Poarta Aurita este un muzeu care gazduieste artefacte, arme si piese descoperite in urma escavarilor facute in 1800.4. Coborarea lui Andrei (Andriyivsky Uzviz)

Andriyivsky Uzviz sau Coborarea lui Andrei este o strada pietonala celebra in Kiev. Aici se afla o multime de magazine de unde turistii isi cumpara suveniruri, de la banalii magneti de frigider la matrioste si caciuli cu steaua rosie.