Invata sa mananci in Italia: tipuri de localuri
6/6170
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cand calatoresti in Italia si vrei sa iei masa in oras, este bine sa cunosti cultura locala si regulile pentru a nu avea surprize neplacute. De la tipul localurilor unde se poate servi ceva de mancare la taxele adaugate pretului mancarii, restaurantele din Italia au propriul lor specific si propriile lor reguli. Invata sa mananci in Italia si descopera tipurile de restaurante de aici.
Baruri in Italia
In Italia poti sa-ti bei cafeaua de dimineata la bar si sa savurezi un produs de patiserie. Verifica intotdeauna pe nota de plata daca bacsisul este inclus in pret sau nu. Se poate sa trebuiasca sa platesti la o casa aflata departe de bar inainte sa vii la bar sa-ti comanzi ceva.
Osteria
Osteriile sunt localuri nepretentioase, unde poti servi o masa gustoasa cu bani putini. Pentru turistii cu un buget mic, astfel de localuri sunt unele dintre cele mai potrivite pentru a manca in oras. Osteriile sunt adesea afaceri de familie.
Restaurante in Italia
In Italia, un lucru care trebuie stiut de catre turisti este ca nu designul localului conteaza, ci calitatea mancarii.

Pastreaza chitanta pana parasesti localul respectiv deoarece pot exista controale, iar clientii care nu au bonurile fiscale risca amenzi.

Pentru a castiga bunavointa si simpatia celor care te servesc, saluta intotdeauna la sosire si plecare si multumeste.

In destinatii turistice importante precum Verona sau Venetia, exista taxa de coperto (servizio) care este obligatorie si inseamna aproximativ 3 euro. Poti primi de acesti bani un cos de paine si niste grisine. Produsele se aduc pe masa la inceput, de catre chelner si trebuie platite chiar daca nu te atingi de ele.
Paninoteca
Paninoteca sunt magazine de sandwich-uri deschise, in general, in timpul zilei. Cel mai cunoscut tip de ingredient folosit este prosciutto.
Pizzeria
Pizzeriile din Italia trebuie incercate cel putin o data. Gasesti numeroase sortimente de pizza si poti cumpara preparatul intreg sau la felie (pizza a taglio). Adesea in Roma pizza este servita la felie.
Despre cappuccino
Cea mai apreciata bautura este cappuccino. Aceasta bautura isi are originile in Italia si este facuta pe baza de cafea espresso, lapte fierbinte si spuma de lapte. Cappuccino este servit in restaurante, la baruri si terase dupa-amiaza si dupa cina. O varianta a acestei bauturi este cea rece: cappuccino freddo.