GALERIE FOTO: Mic dejun in jurul lumii

6/6245
label Calatorii autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei. Iar, atunci cand calatoresti, este bine sa nu ratezi nicio ocazie de a savura din gastronomia specifica locului. Iata o calatorie culinara in jurul lumii, la orele diminetii!

1. Un mic dejun englezesc complet trebuie sa aiba fasole, carnati, bacon, oua, ciuperci si paine prajita. Desigur, la acestea se adauga o ceasca de ceai. Budinca neagra este optionala.

2. Micul dejun in Iran. De obicei, consta intr-un fel de paine naan cu unt si gem. In cazul in care un mic dejun usor si simplu nu iti ajunge, poti manca si halim. Halim este un amestec de grau, unt, scortisoara si zahar preparat cu carne tocata in oale mari. Il poti manca rece sau cald.

3. O masa de trezire cubaneza consta de obicei intr-o cafea indulcita cu lapte, peste care se adauga un varf de cutit de sare. Paine cubaneza unica este prajita, unsa cu unt, taiata pe lungime si inmuiata in cafea.

4. Micul dejun polonez, cunoscut pe plan local ca Jajecznica, este format din omleta acoperita cu felii de kielbasa si doua clatite din cartofi.

5. Micul dejun spaniol rapid. Se numeste fie Pan a la Catalana, fie Pan con tomate, si simplu de preparat. Freaca niste paine cu usturoi proaspat si acopera feliile cu rosii coapte, apoi stropeste-le cu ulei de masline si sare. Se poate adauga si branza, sunca sau carnati.

6. Un mic dejun marocan delicios consta de obicei intr-o varietate de feluri de paine, cu chutney, gem, branza sau unt. Marocanii au o paine delicioasa asemanatoare lipiei, pe care o fac in bucati uriase pentru a le rupe putin cate putin, si o paine gen clatita din gris, numita Baghir.

7. O masa hawaiana sanatoasa. Un mic dejun in Hawaii inseamna fructe, foarte multe fructe: portocale, kiwi, ananas, mango, struguri, capsune. Optional, platoul poate fi completat si cu 2-3 chifle.

8. Micul dejun suedez presupune de cele mai multe ori o clatita speciala, pe care locuitorii acestei tari au botezat-o Pannkakor. Este un tort subtire facut din aluat si prajit pe ambele parti. Clatita este de obicei servita cu o umplutura dulce de fructe.