askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Frankfurt - 4 obiective de vizitat in aceasta toamna

Frankfurt - 4 obiective de vizitat in aceasta toamna

2/20307
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Frankfurt este una dintre principalele destinatii turistice din centrul Germaniei si unul dintre cele mai mari orase ale tarii.

Orasul este un centru financiar important in Europa si o zona metropolitana plina de istorie si cultura.

Unul dintre atuurile Frankfurtului este accesul usor la principalele atractii turistice. Cele mai multe se afla in centrul orasului, iar celelalte pot fi vizitate cu usurinta, gratie transportului in comun foarte bine dezvoltat. Fie pe jos, fie cu trenul sau cu autobuzul, obiectivele turistice din Frankfurt merita, fara indoiala, o vizita. Iata 4 obiective de vizitat in Frankfurt in aceasta toamna:

1. Romer

Romer este o veritabila figura emblematica a orasului. Cladirea medievala a fost folosita ca primarie timp de peste 600 de ani. Fatada institutiei, cu elemente medievale, este una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura din oras. Principalul punct de atractie al cladirii este balconul, de unde multe personalitati istorice au facut cu mana multimii.

2. Catedrala Imperiala (Kaiserdom)

Catedrala Imperiala se numara printre monumentele impozante din Frankfurt. Din 1356, de-a lungul istoriei, mai multi regi si imparati au fost incoronati aici. Inainte de constructia ei, aici se afla o capela merovingiana ridicata in 680. Astazi, turistii au ocazia sa viziteze muzeul catedralei unde sunt expuse odoare religioase. Intre aprilie si octombrie, se poate urca in turnul catedralei pentru o panorama spectaculoasa asupra orasului.

3. Old Sachsenhausen

Cei care vor sa experimenteze cate ceva din gastronomia locala trebuie sa incerce celebrul vin de mere, cu traditie in aceasta zona. In Old Sachsenhausen sunt strazi vechi, cu piatra cubica, fantani arteziene si o multime de puburi. Stoffche si Gerippten sunt vinuri din mere foarte populare in Frankfurt. In ceea ce priveste mancarea, se pot incerca covrigii, friptura de vita si branzeturile locale.

4. Main Tower

O constructie moderna, deosebit de atractiva, este Main Tower. Constructia turnului a fost finalizata in 1999. Turnul este construit din doua cladiri interconectate. Aici exista studiouri de radio si televiziune, insa si un restaurant cu terasa unde lumea poate sa se bucure de panorama.