askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cum te pregatesti sa calatoresti singur in Europa

Cum te pregatesti sa calatoresti singur in Europa

2/20563
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
O calatorie de unul singur prin Europa necesita pregatiri pentru ca vacanta sa fie una reusita. Pentru ca escapada ta prin destinatiile europene sa fie frumoasa si sa-ti ofere siguranta, trebuie sa tii cont de principalii factori privind o astfel de calatorie.
Alege destinatia si traseul
Pare ceva de la sine inteles sa stii unde vrei sa ajungi si pe unde sa o iei. Insa atunci cand iti faci temele de acasa vei evita surprizele neplacute legate de autoritati, taxe vamale, zone rau famate etc. Cand calatoresti singur, te bazezi doar pe tine, de aceea nu este recomandat sa mergi la intamplare.
Bani
Chiar daca unii sustin ca poti vedea lumea cu doi bani in buzunar, realitatea contrazice din start astfel de inchipuiri. Fiind singur, numai tu poti pastra banii intr-un loc ferit de hoti si numai tu esti cel care gestioneaza bugetul de calatorie.

Ia cu tine accesorii care iti permit sa tii banii asupra ta la loc sigur sau foloseste un card. Din fericire, in multe tari europene moneda unica usureaza mult lucrurile.
Cazare si transport
Una dintre metodele de a vedea cat mai multe locuri este sa optezi pentru cele mai ieftine modalitati de transport si de cazare. Cauta oferte inainte de a pleca de acasa si intereseaza care sunt preturile de la destinatie.
Acte
Ia cu tine cartea de identitate si chiar pasaportul si fa-le copii xerox pentru mai multa siguranta.