askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai vizitate tari din lume

Cele mai vizitate tari din lume

2/28473
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Franta ocupa prima pozitie in topul celor mai vizitate tari din lume. Se pare ca nici criza financiara nu i-a tinut pe turisti departe de destinatiile de top.

In ultimii trei ani, Franta a adunat aproximativ 75 de milioane de vizitatori pe an. Cu atatea peisaje impresionante si obiective turistice, nu este de mirare ca este lider in top. Franta este urmata de Statele Unite si China, potrivit datelor furnizate de World Tourism Organization.

Iata care au fost cele mai vizitate tari in 2012!
1. Franta
Vinurile exceptionale, mancarea fina si savuroasa, peisajele extraordinare, muzeele nesfarsite sunt doar o parte din ceea ce poate oferi Franta turistilor an de an.
2. Statele Unite ale Americii
America nu este doar o tara "buna de emigrat", ci si o tara cu un real potential turistic. Asta demonstreaza si faptul ca ocupa pozitia a doua in topul celor mai vizitate tari din lume.
3. China
China fascineaza prin civilizatia fascinanta, dar si prin obiectivele turistice spectaculoase. Vorbim aici despre Orasul Interzis, Marele, dar si impresionantul Hong Kong.
4. Spania
Spania este o destinatie ieftina si atractiva, atragand turistii prin peisajele sale, cultura bogata, prin spectacolele de flamenco, mancarurile colorate si delicioase, sangria si, de ce nu, coridele.
5. Italia
E greu sa gasesti doar cateva motive pentru care turistii sunt atrasi de Italia. Fie ca este vorba despre artele plastice, despre mancarea deja renumita in intreaga lume, despre moda, peisaje, Italia are de toate.
6. Marea Britanie
Cu un bogat bagaj cultural, cu arhitectura specifica, cu numeroasele muzee, parcuri impresionante, dar si dinamica vremurilor noastre, Marea Britanie este printre favoritele turistilor. Printre obiectivele oferite se numara Stonehenge si Tower Bridge.
7.´┐éTurcia
In Turcia se gaseste singurul oras localizat pe doua continente, Istanbul, dar Turcia mai gazduieste si doua dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii: Templul zeitei Artemis din Efes si Mausoleul din Halicarnas. Pe langa acestea, Turcia atrage prin plajele nesfarsite, prin bazarurile incarcate de chilipiruri, prin mancarea savuroasa si prin cultura fascinanta.
8. Germania
Desi nu ne-am fi asteptat sa gasim Germania in topul 10 al celor mai vizitate tari din lume, iata o surpriza de proportii. Poate ca turistii sunt atrasi de bere germana, de muntii inzapeziti sau de impactul cultural, muzica lui Beethoven sau castelele saxone
9. Mexico
Soare, apa limpede, nisip fin, mancare buna, oameni primitori, totul la preturi mici. Cam asta este reteta pe care Mexico o foloseste an de an pentru a se mentine in topul celor mai vizitate tari din lume.
10. Malaezia
Cei care isi doresc o vacanta exotica pot apela cu incredere la meleagurile malaeziene, doar milioane de turisti fac asta an de an. Malaezia ofera, pe langa peisajele exotice, un paradis al shoppingului, la preturi infime.