Cele mai tari petreceri din lume

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Holi
Holi este un festival de primavara hindus care dureaza doua zile, organizat in nordul Indiei. In prima noapte se fac focuri de tabara, iar a doua zi toata lumea da in mintea copiilor si oamenii arunca unul in altul cu pudra colorata si apa. Sarbatoarea se refera la renasterea naturii si se desfasoara cand e luna plina in martie. Daca vrei sa participi, ia cu tine rosu, oranj si verde si niste haine de care nu mai ai nevoie.
[caption id="attachment_42049" width="576"]

Songkran
Aceasta sarbatoare tailandeza care are loc de Anul Nou se aseamana cu cea indiana descrisa anterior: sarbatoreste un nou inceput, printr-o bataie cu apa la nivelul intregii multimi. Evenimentul are loc la jumatatea lunii aprilie, in toata tara. Cea mai are agitatie este in Bangkok si Chang Mai. Adu pistolul cu apa, ceva apa in plus si fii pus pe distractie!
[caption id="attachment_42050" width="500"]

Glastonbury
Festivalul Glastonbury dureaza trei zile, in care pe cele cateva scene mari urca o multime de trupe la moda in Marea Britanie si nu numai. Evenimentul are loc la finalul lunii iunie in Pilton, Anglia, si aduce oameni din intreaga lume. In multime se afla mereu aproape 200.000 de persoane, care au la dispozitie peste 700 de manifestari muzicale.
[caption id="attachment_42051" width="467"]

La Tomatina
Deja v-ati dat seama dupa nume cam ce inseamna acest eveniment: o multime de oameni care se bat cu rosii pe strada. In fiecare ultima miercuri din august, in oraselul Bunol din regiunea Valencia a Spaniei se strang in jur de 30.000 de persoane care participa la cea mai mare bataie cu mancare din lume. Traditia se pastreaza inca din 1945 aici, iar daca vrei sa participi ai nevoie de o pereche de ochelari de protectie.
[caption id="attachment_42052" width="550"]

Bay to Breakers
Teoretic este o cursa pe o distanta de 11 kilometri, insa in realitate este o parada de costume si butoaie pe acea distanta, trecand prin centrul orasului San Francisco in a treia duminica din luna mai. A avut loc prima data in 1906, pentru a ridica moralul locuitorilor dupa cutremur, iar cetatenii inca mai pastreaza traditia. Participantii alearga si poarta diverse costumatii sau nu poarta haine deloc si au cu ei carucioare de cumparaturi cu butoaie de bere.
