askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai spectaculoase calatorii cu trenul din lume

Cele mai spectaculoase calatorii cu trenul din lume

2/20607
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Calatoriile cu trenurile de placere ofera o experienta inedita, in care destinatia este mai putin importanta, comparativ cu traseul in sine. Unele trenuri express merg pe trasee special concepute pentru a oferi pasagerilor posibilitatea de a se bucura de peisajele naturale si pentru a face scurte opriri in diverse localitati.

Iata care sunt unele dintre cele mai spectaculoase calatorii cu trenul din lume:

1. Glacier Express

Glacier Express porneste din statiunea montana de lux St. Moritz si ajunge in Zermatt, oferind posibilitatea pasagerilor sa ajunga in 8 ore dintr-o statiune alpina elvetiana in alta. Desi poarta numele de Express, viteza nu reprezinta un scop pentru acest tren. Important este traseul, cu cele 91 de tuneluri si 291 de poduri. Altitudinea cea mai inalta la care ajunge Glacier Express este de 2000 de metri.


2. Eurostar
Ruta Eurostar merge din Kent si Londra pana in Paris, Lille si Bruxelles, oferind astfel pasagerilor oportunitatea unei calatorii prin 3 tari. Avantajul acestui tren il reprezinta viteza. Calatoria din Paris in Londra dureaza 2 ore si 50 de minute.


3. The Pride of Africa
O experienta cu adevarat exotica o au cei care calatoresc cu trenul The Pride of Africa prin Africa de Sud, Zimbabwe, Zambia si Tanzania. Pride of Africa este cunoscut ca unul dintre cele mai luxoase trenur. Acesta isi poarta pasagerii, timp de 14 zile, prin unele dintre cele mai frumoase destinatii turistice africane, precum Cape Town, Parcul National Kruger, cascada Victoria Falls sau Tanzania. Iubitorii de natura, precum si cuplurile aflate in luna de miere constituie unii dintre principalii clienti.


4. Palace on Wheels
"Palatul pe roti" este un alt tren faimos, care strabate un traseu in India, din Delhi pana in Rajasthan. Cei care opteaza pentru o astfel de calatorie au incluse nu obisnuitul welcome cocktail, ci un "elephant welcome". Din program mai fac parte un safari pe camile si o excursie la Taj Mahal.


5. Trans-Siberian Railway
Trans-Siberian Railway include un traseu lung, care cuprinde Rusia, Mongolia, China si Marea Japoniei. Pasagerii au posibilitatea sa viziteze Moscova, Siberia sau St. Petersburg.