askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai mari mituri despre vacante si calatorii

Cele mai mari mituri despre vacante si calatorii

2/20565
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Industria turismului este producatoare de mituri in toata regula, sustinute de unii din diverse motive personale. Experienta proprie, insa, iti dovedeste ca lucrurile stau altfel decat ti-ai imaginat.
Croazierele sunt numai pentru bogati
Croazierele nu mai sunt demult doar o industrie pentru turistii cu un cont mare in banca. Liniile de croaziera s-au specializat pe tematici astfel incat sa raspunda unei tipologii foarte variate de pasageri, de la croaziere pentru luna de miere la cele pentru familii cu copii sau croazierele pentru persoane singure.

Conteaza sa-ti rezervi croaziera in wave season (ianuarie-martie) si sa gasesti o modalitate ieftina de transport si cazare pentru portul de destinatie.
Destinatiile sunt prea comerciale, fara autenticitate
Daca ti se pare ca locul vizitat este "prea turistic" atunci probabil ca asa este. Insa in loc sa te plimbi numai prin Cornul de Aur in Istanbul sau pe Champs Elysees in Paris, unde toata zona geme de turisti si de oferte pentru acestia, alege alte zone ale orasului. Vei avea o experienta autentica si vei cunoaste cultura locala, nealterata de intentiile comerciantilor.

Tine cont, insa, de recomandarile MAE si ale operatorului de turism asupra zonelor considerate nesigure.
Daca nu negociezi, il ofensezi pe vanzator
In tarile in care negocierea este la ordinea zilei, se spune ca turistii nu trebuie niciodata sa sara peste acest ritual deoarece il vor jigni pe vanzator. Nimic mai neadevarat. Daca intalnesti intamplator unul care se arata ofensat ca nu te targuiesti, restul de 10 vanzatori iti vor lua de 5 sau 15 ori ori pretul pietei fara sa clipeasca.

Este important sa negociezi deoarece in tari precum Turcia sau Israel, primul pret care ti se cere este intotdeauna mult mai mare decat pretul corect pentru acel produs. Ideea este sa negociezi pentru tine, nu ca sa-i faci lui placere.
Nu trebuie sa ai bani ca sa calatoresti
Multa lume se lauda ca a vazut toata Europa si multe locuri de pe celelalte continente cu bani putini si foarte putini. In afara de situatia in care este vorba despre calatorii de serviciu, platite de firma, nimeni nu poate avea 10 calatorii intr-un an cu doar 100-200 euro in buzunar.

Desigur, poti opta pentru cazare in sistem CouchSurfing, poti vizita numai atractiile turistice gratuite, poti sta pe la prieteni si sa mananci la cantine. Dar cata lume vede N tari intr-un an privandu-se de conditii minime, mai ales ca este vorba, totusi, de o vacanta