askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai frumoase destinatii din Romania

Cele mai frumoase destinatii din Romania

2/29584
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sarmizegetusa, Sighisoara si Sibiu sunt doar trei dintre obiectivele turistice pe care publicatia britanica The Guardian le-a inclus intr-un top al celor mai frumoase turistice din Europa.

Desi Romania nu a fost niciodata cotata ca tarile de top din punct de vedere al atractiilor turistice, iata ca publicatia britanica a deschis o poarta catre turismul romanesc. "Una dintre cele mai fascinante tari din Europa", este descrisa Romania in The Guardian.

Topul realizat de cititorii publicatiei arata ca pe primul loc se afla complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (Hunedoara). Nici orasul Sibiu nu lipseste din top, printre obiectivele mentionate in The Guardian se numara Muzeul Brukenthal, Piata Mare, dar si Podul Minciunilor. Alti cititori au recomandat satele sasesti si bisericile fortificate din Biertan si Richis, dar si cetatea medievala Sighisoara, rezervatia de ursi de la Zarnesti, satul Viscri (Brasov), vizitat adesea de printul Charles, localitatea Campu Cetatii, statiunea Valea Verde si Cisnadioara, din apropriere de Sibiu.

Surprinzator am zice, din top nu lipsesc Bucurestiul, ï¿‚Timisoara, numita "mica Venetie" si "locul unde s-a nascut revolutia". Britanicii au mai recomandat statiunile de la Marea Neagra, Maramuresul, cu tot cu Cimitirul Vesel si inchisoarea Sighet.

sursa foto:ï¿‚classichouse.ro