askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai fascinante 4 piramide din Egipt - GALERIE FOTO

Cele mai fascinante 4 piramide din Egipt - GALERIE FOTO

2/20343
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Piramidele din Egipt sunt unele dintre constructiile enigmatice ridicate in Antichitate. Turistii care le viziteaza au sansa sa afle cate ceva despre credintele despre moarte in Egiptul Antic si sa descopere maiestria cu care au fost facute aceste monumente.

Egiptul are peste 100 de piramide, insa, numai o mica parte a acestora sunt celebre si incluse in circuitele turistice obisnuite. Ca parte a complexelor mortuare, piramidele faraonilor sunt inconjurate de piramide mai mici, apartinand membrilor familiei. Astfel de complexe contin curti, altare si temple. Descopera cele mai fascinante 4 piramide din Egipt:

1. Piramida lui Kheops (Marea Piramida)

Piramida lui Kheops este cea mai populara dintre piramidele egiptene. Aflata pe platoul Giza din Cairo, piramida lui Kheops face parte din complexul de monumente antice in care se afla si Sfinxul. Monumentul este considerat una dintre cele mai vechi constructii de pe Terra, piramida fiind construita in 2500 i.e.n.2. Piramida lui Menkaure (Mykerinos)

Piramida lui Menkaure este cea mai mica dintre cele trei piramide din Giza. Constructia a fost ridicata pentru mormantul faraonului Menkaure, fiul lui Khafra si nepotul lui Khufru. Piramida are o inaltime de 65 de metri si o baza de 103 metri.3. Piramida Rosie

Piramida Rosie (Piramida Nordica) este cea mai mare dintre piramidele aflate in situl arheologic Dahshur. Denumita astfel dupa pietrele de culoare rosiatica din care este construita, Piramida Rosie este cea de-a treia piramida ca marime din Egipt, dupa cele ale lui Khufu si Khafra. Monumentul are o inaltime de 104 metri si o baza de 220 metri. Cand a fost ridicata, Piramida Rosie era cea mai mare constructie ridicata de mana omului.4. Piramida in Trepte

Piramida in Trepte (Piramida lui Djoser) este un monument egiptean reprezentativ pentru tehnicile de constructie din Egiptul Antic. Aceasta constructie este prima piramida care a fost construita in Egipt. Piramida are 6 trepte de dimensiuni diferite si o inaltime de 62 de metri. Nici pana in zilele noastre cercetatorii nu au reusit sa descifreze toate secretele acestei constructii antice.