askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai exotice bazaruri si piete din lume - GALERIE FOTO

Cele mai exotice bazaruri si piete din lume - GALERIE FOTO

2/20315
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
O vizita intr-un bazar egiptean sau intr-o piata olandeza de lalele ofera una dintre cele mai inedite experiente de vacanta. Descopera bijuterii vintage in Paris, incearca un fruct exotic intr-o piata plutitoare din Bangkok sau restaureaza in Londra un obiect mostenit.

Iata unele dintre cele mai exotice bazaruri si piete din lume:

Le Marche aux Puces de Saint-Ouen, Paris

Le Marche aux Puces de Saint-Ouen este o piata de vechituri din Paris care a reusit sa devina atat de cunoscuta, incat este frecventata nu numai de localnici, dar si de catre straini si vedete internationale. Aflata in Porte de Clignancourt, Marche aux Puces de Saint-Ouen este un complex de 2000-3000 de tarabe si magazine unde se vand vechituri, de la haine vintage la mobila.

Piata este deschisa de sambata pana luni. Cea mai buna zi de cumparaturi este lunea, cand sunt mai putini clienti, iar preturile se micsoreaza.Damnoen Saduak Market, Bangkok

Damnoen Saduak Market este o piata plutitoare din Bangkok, devenita atractie turistica. Piata este extrem de animata, colorata de barcile care aluneca pe canal, incarcate cu fructe, legume si mancare gatita, care apoi sunt vandute cumparatorilor de pe maluri. Acestia din urma trebuie sa stie sa se tocmeasca pentru a obtine cel mai bun pret. Comerciantii vand portocali, fasole, ceapa, papaya, struguri, varza si multe fructe exotice putin cunoscute de catre turistii europeni.Damnoen Saduak este bine sa fie vizitata la primele ore ale diminetii, inainte ca locul sa se aglomereze. Pe langa transportul alimentelor, canalul Damnoensaduak asigura fermierilor apa necesara pentru muncile agricole.

Portobello Road, Londra

Portobello Road este unul dintre cele mai bune locuri din Londra pentru a face cumparaturi. Portobello Road este o strada din Notting Hill, devenita celebra ca urmare a unor aparitii in filme, dar si datorita marfurilor extrem de diversificate. Bazarul de aici pune la dispozitia clientilor sai antichitati, haine, fructe, legume, precum si diverse servicii, cum sunt cele de restaurari.

Bazarul Portobello Road este deschis in fiecare sambata, in timp ce magazinele de aici functioneaza 6 zile pe saptamana.