askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Cele mai bune destinatii pentru amatorii de vin

Cele mai bune destinatii pentru amatorii de vin

2/20517
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Una dintre cele mai frumoase experiente de vacanta pe care le poti avea este sa vizitezi o destinatie faimoasa pentru vinurile sale. Ai ocazia sa faci circuite la crame si sa participi la degustari culinare, cu vinurile si mancarurile specifice acelei regiuni.

Iata in continuare cele mai bune destinatii de vacanta pentru amatorii de vin:
San Gimignano, Italia
San Gimignano este un oras vechi din Toscana, pe care turistii il viziteaza datorita frumusetii sale arhitecturale si, mai ales, datorita vinurilor din aceasta regiune. Vernaccia di San Gimignano este un vin alb, sec, specific regiunii. Acesta este produs aici inca din secolul al XIII-lea.Beaune, Franta
La 3 ore distanta cu masina de Paris se afla Beaune, un oras istoric din Franta, celebru pentru monumentele sale vechi si pentru gastronomia locala.

Cei care iubesc vinurile trebuie sa mearga in Marche aux Vins, o piata de vinuri gazduita de o biserica franciscana de secol XV.

Pentru o degustare a mai multor sortimente de vinuri platesti in jur de 10 euro. Turistii primesc un pahar de degustari ca suvenir si au posibilitatea sa cumpere oricare dintre vinurile incercate.Mainz, Germania
Aflat pe raul Rin, orasul Mainz are o istorie lunga, de aproape 2000 de ani. Regiunile din jurul orasului sunt cunoscute pentru vinurile sale Rieslings, Sylvaners si Muller-Thurgau.

Zonele cultivate cu vita-de-vie acopera peste 65.000 de acri. Exista numeroase crame de unde se pot cumpara vinurile albe produse aici, iar excursiile se fac atat pe apa, cat si pe uscat.Valencia, Spania
Valencia este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta ale Spaniei. Aceasta regiune mediteraneana este faimoasa pentru productia de vinuri si pentru paella.

Iubitorii de fructe de mare pot sa le savureze in restaurantele de aici, insotite de un pahar cu vin. Valencia gazduieste unele dintre cele mai mari crame din Spania, gratie portului mare de aici, prin care intra si ies cantitati mari de vin. In oras se organizeaza mai multe tururi la crame, cu ghizi specializati, iar turistii pot cumpara vinurile preferate.