askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  Amsterdam: 5 lucruri pe care sa le faci in Amsterdam

Amsterdam: 5 lucruri pe care sa le faci in Amsterdam

2/20349
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Amsterdam este unul dintre orasele mici si pline de culoare ale Europei. Denumit si Venetia Nordului, Amsterdam atrage turisti straini pe toata durata anului gratie imaginii sale de oras dominat de diversitate, toleranta, cultura, viata de noapte si peisaje romantice. Transportul in oras poate fi facut cu ambarcatiuni pe canale, pe bicicleta sau pe jos, deoarece distantele nu sunt niciodata prea mari. Atat cei interesati de cultura, cat si cei ce-si doresc distractie gasesc in Amsterdam una dintre cele mai bune oferte din Europa.

Iata 5 lucruri pe care sa le faci in Amsterdam:

1. Viziteaza cele mai frumoase muzee din Amsterdam

Muzeul de Istorie a orasului gazduieste o expozitie interesanta de piese. Muzeul se afla intr-o cladire de secol XV si contine piese din Evul Mediu pana in zilele noastre. Museum Amstelkring si Joods Historisch Museum sunt alte doua muzee din Amsterdam care merita o vizita.

2. Incearca preparatele culinare locale

Unul dintre atuurile orasului il reprezinta preparatele culinare. Turistii amatori de bere merg sa viziteze fabrica de bere Brouwerij 't IJ, precum si Molen De Gooyer. Acestea sunt unele dintre cele mai bune locuri din oras pentru degustari de bere. Orasul olandez este faimos si pentru branza sa. In magazinul Wegewijs se gasesc unele dintre cele mai bune sortimente de branza din Olanda.

3 Intra in pielea unui localnic si fa piata

Una dintre cele mai bune metode sa te integrezi intr-un loc este sa mergi la piata. Acolo poti intalni localnici si poti simti pulsul unei zile obisnuite din viata orasului. In Bloemenmarkt, unul dintre cele mai cautate produse sunt lalelele.

4. Fa o plimbare pe canalele Amsterdamului

In Amsterdam sunt nu mai putin de 165 de canale de-a lungul carora se afla muzee, cafenele si galerii de arta. Unul dintre cele mai populare canale din Amsterdam este Prinsengracht, strajuit de copaci si intesat cu locuinte plutitoare.

5. Fa o plimbare pe bicicleta in Amsterdam

In Amsterdam se gasesc numeroase centre de unde se pot inchiria biciclete. Fa o plimbare prin oras cu un astfel de mijloc de transport.