askmen.ro  »  Going Out  »  Calatorii  »  7 cele mai impresionante constructii de gheata

7 cele mai impresionante constructii de gheata

6/6874
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Constructiile din gheata sunt rezultatul muncii unor designeri care au profitat de tonele de zapada si straturile ᅡgroase de gheata si temperaturile cu minus.

Daca te-ai saturat de schi, snowboarding si vacante tihnite la caldura sobei in cabane, poate ca e vremea sa incerci si altceva si sa vizitezi locuri mai exotice.

Iata care sunt cele mai impresionante constructii de gheata din lume!
1. The Celestial Sphere, New Mexico
Localizata in muntii Sangre de Cristo din nordul statului New Mexico, in Enchanted Circle, The Celestial Sphere este o sala de spectacole construita din gheata. In aceasta sala se sustin concerte folosind chiar si instrumente din gheata. Constructia a fost realizata de carvers Tim si Birgitta Linhart, dupa designul obisnuitelor igluuri, cu un plus de lumini si lasere.


2. Hotelul de gheata de la Balea, Romania
Ascuns in muntii Carpati, langa lacul Balea, unicul hotel de gheata din Europa de Est atrage o multime de turisti in fiecare iarna. Hotelul a fost construit in 2005, din blocuri de gheata scoase direct din Lacul Balea. In hotel se afla un restaurant si un bar de gheata, unde poti servi mancare delicioasa.


3. Palatul de gheata din St. Petersburg, Rusia
Palatul de gheata din St. Petersburg este o copie dupa originalul construit in 1740. Pe langa impresionanta cladire de gheata se gaseste si o greadina cu pasari si copaci din gheata. Tot din gheata este si intreaga mobila din palat.


4. Ice Hotel, Suedia
Cel mai cunoscut hotel de gheata din lume este Ice Hotel din Suedia, care a fost construit la inceputul anilor '90. Totul a inceput de la un iglu special construit pentru expozitii de arta. Ulterior a aparut ideea ca turistii sa poate ramane peste noapte in acest loc, iar Yngve Bergqvist a transformat micuta constructie intr-una impresionanta, cunoscuta acum ca Ice Hotel.


5. ᅡHotel de Glace
In Quebec se afla un hotel de gheata fabulos, care in fiecare an se bucura de un nou design. Paturile din camere sunt construite din blocuri mari de gheata si acoperite cu lemn si paturi calduroase. Totusi, cine are curajul sa se cazeze la Hotel de Glace trebuie neaparat sa vina cu un sac de dormit, pentru ca temperaturile pot cobori pana la -22 de grade Celsius.


6. ᅡHarbin International Ice and Snow Sculpture Festival
Inca din 1963, milioane de oameni ajung la in China, la Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival. Festivalul ofera o experienta unica, cu tot felul de sculpturi in gheata si cladiri impresionante.Blocurile de gheata folosite in constructii sunt luate din raul Songhua.


7. Castelul de zapada LumiLinna, Finlanda
Castelul de zapada se afla in Kemi, nordul Finlandei, si este cea mai mare fortareata de zapada din lume. Construtia este refacuta in fiecare an, iar la inaugurare, in 1996, au participat 30.000 de vizitatori.

Cele mai inalte turnuri ale castelului ating 20 de metri, iar cei mai lungi pereti ajung pana la 1 km. Castelul vine la pachet cu un hotel, o capela si un restaurant.