3 metode simple sa ne asiguram vacanta de vara perfecta
1/11014
calendar_month 28 Feb 2019, 00:00
Chiar dacă încă nu a trecut iarna, iar lunile de vară par destul de îndepărtate, acum este cel mai bun moment pentru a începe să faci pașii necesari pentru ca situația să nu se repete și în acest an. Mai ales dacă nu ești foarte mulțumit de vacanța pe care ai avut-o vara trecută.

Ești familiar cu principiul Pareto? Acesta spune că pentru foarte multe evenimente aproximativ 80% din efecte sunt produse de 20% din evenimente. De exemplu, proprietarii de magazine s-ar putea să ajungă la concluzia că 80% din vânzări provin de la 20% din clienți. Am aflat despre acest lucru deoarece persoana care a descoperit principiul, Vilfredo Pareto, a observat că aproximativ 20% din păstăile de mazăre în grădina lui produceau 80% din recoltă. Acesta este motivul pentru care atunci când facem un plan, e util să luăm în considerare acest principiu.

Pentru a realiza 80% dintr-un plan viabil care să ne permită să mergem în vacanța perfectă, iată mai jos acel 20% pe care trebuie să-l facem neapărat. Este vorba despre trei lucruri pe cât de simple, pe atât de eficiente.

1. Vizualizează vacanța perfectă și pune pe hârtie cât ar costa

Până nu-ți este clar ce înseamnă o vacanță perfectă de vară, nici nu o vei putea avea. Gândește-te la destinația mult-visată și nu te lăsa descurajat de distanțe sau de prețurile de cazare. Ne vom ocupa de acest aspect ceva mai încolo. Momentan, gândește-te doar la locul unde vrei să ajungi de ani de zile, dar niciodată nu ai reușit. Caută pe internet imagini cu acel loc. Imprimă-le pe hârtie și pune-le într-un loc vizibil. Imaginează-ți timp de o săptămână în fiecare zi că ești deja acolo. Vei observa în scurt timp că imaginația are o influență aproape magică asupra realității!

2. Caută cele mai bune oferte din timp

Acum că știi unde dorești să ajungi la vară, pune-te la punct cu detaliile excursiei. Cea mai mare economie o poți face din prețul biletelor tur-retur și din tarifele de cazare. Ai fi surprins cât de multe hoteluri nu cer plata în avans, trebuie doar să cauți din timp locuri libere! Iar dacă te grăbești un pic cu biletul de avion, avantajele sunt duble: odată că e mai ieftin și, în al doilea rând, odată ce le-ai cumpărat, sunt șanse mai mari să nu renunți la visul tău! Doar se știe – durerea pierderii este un factor motivant mai puternic decât bucuria abstractă a câștigului potențial.

3. Economii mari cu schimbări mici

Experiențele memorabile care se datorează propriului efort vin cu prețul unor schimbări. Una dintre ele este să calculezi cât te-ar costa în total vacanța perfectă și să împarți suma care îți lipsește la numărul lunilor rămase până atunci. Să spunem că vacanța ar fi în august, iar suma ar fi de 750 de euro. Creează un cont separat la bancă. Aici vei depune lunar din martie câte 150 de euro. Un cont nou pare o măsură inutilă și complicată, însă are un efect foarte puternic asupra creierului: atunci când vei depune bani în acel cont, îți va fi mult mai greu să intri în ei decât dacă ai încerca să-i economisești în contul de card curent.Elimină toate costurile neesențiale și vei rămâne șocat de cât de rapid ai pus toată suma necesară în cont. De exemplu, nimeni nu te obligă să mănânci la restaurant sau de la takeaway, mai ales că ai acces gratuit și permanent la cataloagele online ale supermarketurilor. Cu alte cuvinte, găsești foarte multă mâncare și obiecte de uz curent la prețuri foarte bune consultând, de exemplu, catalogul Penny sau catalogul Lidl, înainte să ieși la cumpărături. Un site precum Catalomat poate fi aur curat pentru vânătorii de vacanțe perfecte.

Începe chiar azi, nu amâna!

Spuneam la început că aceste trei sfaturi vor face 80% din realizarea visului tău de a avea vacanța perfectă. Cel mai important lucru care lipsește de aici, dar asupra căruia tu ai control 100%, este disciplina. Motivul cel mai probabil pentru care până acum nu ai ajuns în acea destinație de vis numai bună de înrămat este că nu ai avut disciplina necesară pentru a te ocupa de toți pașii necesari. Totul începe cu un plan bun, iar cei trei pași de mai sus sunt cel mai bun plan de la care poți porni în îndeplinirea visului tău.

Succes și drum bun!