AskMen.ro » Traieste Sanatos » Fitness » Unde sa ma antrenez: Acasa sau la sala?

Unde sa ma antrenez: Acasa sau la sala?

Publicat: 31 Mai 2013 00:00

Ai vrea sa mai slabesti putin sau chiar sa mai faci putina masa musculara, insa iti este si putin lene. Nu stii daca sa mergi pe varianta sala sau sa incepi sa te antrenezi chiar acasa, unde parca nu ai atatea conditii si nici aparate. Vezi ce ai de facut!

Mai jos ai cateva explicatii pentru fiecare dintre cele doua variante. Concluzia finala va fi a ta, insa decizia va fi mai usor de luat acum.
Daca vei opta pentru mersul la sala:
1. Va trebui sa platesti abonament lunar. Preturile acestuia variaza in functie de dotarile si zona in care se afla sala, undeva intre cateva zeci de lei si cateva sute.

2. Vei putea sta de vorba cu o persoana care este specialista si iti poate oferi sfaturi pentru pregatirea ta fizica sau poti discuta cu ceilalti membri si poti afla ce tipuri de exercitii fac ei. De obicei, persoanele care merg la sala de o perioada mai mare de timp, sunt foarte prietenosi si dornici sa iti impartaseasca din ¬secretele¬ lor.

3. In lipsa diferitelor tentatii, precum internetul sau televizorulul, nu vei mai pierde vremea aiurea si te vei concentra pe efectuarea exercitiilor. Cele 45 ¬ 60 de minute petrecute la sala vor fi efectiv pentru a lucra.

4. Motivatia repetarii antrenamentelor va fi stimulata si de existenta unui cadru specializat in care sa te desfasori in voie.

5. Vei putea socializa cu alte persoane interesate de pregatire fizica, sa nu mai punem la socoteala si faptul ca la sala poti cunoaste si fete...

6. Vei deveni mult mai ordonat si organizat, existenta unei activitati stabile in programul tau te va ajuta sa invet isa respecti o agenda.


Daca vei opta pentru antrenamentul de acasa:
1. Nu ai un program si asta te lasa sa iti incepi antrenamele la ce ora vrei tu si cand vrei tu.

2. Automat vei putea economisi banii platiti altfel pe un abonament si pentru transportul pana la sala.

3. Vei putea sa ai intimitate, pentru ca multa lume nu suporta ideea de a face exercitii la un loc cu o adunatura de necunoscuti. Vei putea alege in ce sa te imbraci si cum sa intrebaci. Sau chiar daca sa te imbraci...

4. Vei putea sa consulti oricand un program de antrenament afisat pe internet, consulta forumuri sau chiar incerca sa iti pregatesti propriul program pe care incet-incet sa il dezvolti si adaptezi nevoilor tale.

5. Vei economisi timpul pe care altfel l-ai petrece pe drumul spre si dinspre sala, coada la dus, stat la coada pentru vreun aparate si altele.

6. Neavand un partener cu care sa poti lucra, vei incerca sa faci cat mai multe exercitii unde ai nevoie sa iti folosesti greutatea proprie. Aceste exercitii sunt foarte bune si recomandate de foarte multi instructori.