AskMen.ro » Stil » LifeStyle » Cele mai cool birouri din lume

Cele mai cool birouri din lume

Publicat: 03 Apr 2013 00:00

Esti la birou Ia uita-te putin in jurul tau Cati va inghesuiti in aceeasi camera Cum arata biroul Dar mobilierul de cand nu a mai fost schimbat Oricat am incercat noi sa spunem ca spatiul de lucru nu este relevant pentru munca prestata, psihologii spun ca un mediu de lucru placut aduce cu sine o atitudine pozitiva si o dorinta mai mare de a sta la birou si de a lucra, chiar si peste program.

Un birou modern, cu un design creativ si reconfortant ii poate face pe angajati sa fie mai eficienti, productivi si inspirati. In loc sa stai intr-un cubicle 8-9 ore pe zi, ce-ai zice daca ai avea biroul intr-o padure. Nu te gandi prea departe pana nu vezi cum arata cele mai cool birouri din lume! Evident, ale marilor companii!
Bahnhof AB, Suedia
Bahnhof a fost fondat in 1995 si este cel mai vechi si cel mai mare internet provider independent din Suedia, iar birourile lor sunt absolut fabuloase. Acestea se afla intr-o stanca, la o adancime de 30 de metri sub strazile din Stockholm. Initial, spatiul a fost gandit ca un buncar nuclear pentru un posibil razboi atomic.

Designul actual apartine studioului de arhitectura Albert France Lanord Architects si ne trimite un pic cu gandul la locurile prin care obisnuia sa umble James Bond.


Googleplex, California
Asa cum era de asteptat, cei de la Google au nevoie sa lucreze intr-un mediu relaxant, pentru a fi capabili sa-si gaseasca inspiratia si sa dezvolte noi produse si servicii. Pasiunea lor pentru inovatie se reflecta si in sediul din California, denumit sugestiv Googleplex, unde angajatii au birouri colorate, biciclete la discretie, sali speciale pentru intalniri si brainstorming-uri, piane, jocuri si multe altele.

Red Bull, Sydney
E clar acum de unde vine faza cu "Red Bull iti da aripi!". Sa lucrezi intr-un birou ca al lor nu e de ignorat. Sediul din Sydney a fost creat de designerul Matthew Sheargold.

Saatchi & Saatchi, Thailanda
Saatchi & Saatchi nu mai are nevoie de prea multe prezentari, insa pentru cei care nu stiu, mentionam doar ca este una dintre cele mai mari companii de publicitate din lume. Fondata la Londra in 1970, Saatchi & Saatchi are acum peste 20 de sedii in intreaga lume. Noi insa ne vom opri la birourile din Thailanda, care arata senzational. Sediul din Bangkok a fost deschis in urma cu 3 ani, iar designul interior si arhitectura poarta semnatura Supermachine Studio.

Selgas Y Cano, Spania
Ca sa fii cu adevarat creativ trebuie sa lucrezi intr-un mediu placut, asta e clar! Iar cand esti arhitect, designer sau oricare alta meserie care iti solicita creativitatea, este cu atat mai necesar sa lucrezi intr-un birou care te ajuta sa-ti gasesti inspiratia.

Managerii Selgas Y Cano, un studio de arhitectura din Spania recunoscut la nivel mondial, s-au gandit sa plaseze birourile companiei in afara Madridului, intr-o padure. Indiferent daca esti inauntru sau afara, privelistea e fantastica.