AskMen.ro » Stil » LifeStyle » Cele mai bune cafele din lume

Cele mai bune cafele din lume

Publicat: 03 Apr 2013 00:00

Cele mai bune cafele, fie ele macinate sau boabe, nu se gasesc in magazinele mici sau in hipermarketuri, ci in cele specializate pe vanzarea de cafea si ceaiuri.

Este de asteptat ca acele boabe de cafea care au cea mai intensa aroma si cel mai bun gust sa fie si unele care au un pret pe masura, de aceea multe dintre sortimentele pe care le vom vedea mai departe au si preturi pe masura.

Unii producatori de cafele rafinate produc si sortimente amestecate cu boabe de o calitate mai slaba, tocmai pentru a putea vinde produsul la un pret mai mic.
Yauco Selecto AA
Cultivata in regiunea Yauco din muntii Perto Rico-ului, Yauco Selecto AA este cunoscuta pentru un gust extrem de delicat si o aroma foarte discreta. Pretul se invarte undeva la 40 de dolari per kilogram.

[caption id="attachment_33002" align="aligncenter" width="400"] sursa: caferico.com[/caption]


Hacienda La Esmeralda
Aceasta cafea este cultivata in Boquete, Panama, si are un gust incredibil gratie selectiei atente de care beneficiaza. Plantatia se afla intr-o ferma unica, sub un copac de guave. Pretul acestei cafele de lux ajunge la 200 - 260 de dolari kilogramul.

[caption id="attachment_33003" align="aligncenter" width="450"] sursa: foodgps.com[/caption]


Kopi Luwak sau Civet
Cafeaua Kopi Luwak, cunoscuta si ca Civat, este cea mai scumpa din lume si creste in insula Sumatra din Indonezia. Civet este un animal care consuma fructele rosii pe care le face arbustul de cafea si excreta semintele. Povestea se complica aici un pic, deoarece faptul ca semintele - adica boabele - trec prin sistemul digestiv al mamiferului le face sa fie mai putin amare. Din acest motiv se vand foarte scump. Costul este intre 320 si 1200 de dolari kilogramul.

[caption id="attachment_33005" align="aligncenter" width="300"] sursa: blogspot.com[/caption]


El Injerto
Crescuta in Huehuetenango, Guatemala, aceasta cafea este cunoscuta sub numele de El Injerto si a castigat primul loc la Cupa premiilor de excelenta in 2006. Multe dintre cafelele din Guatelama sunt cumparate direct de la plantatie. Aceasta costa peste 100 de dolari kilogramul.

[caption id="attachment_33006" align="aligncenter" width="276"] sursa: fincaelinjerto.com[/caption]


Blue Mountain
Blue Mountain este o cafea de provenienta jamaicana, crescuta chiar pe Muntele Albastru din Jamaica. Cunoscuta atat pentru faptul ca e mai putin tare si nu foarte amara, aceasta cafea costa in jur de 95 de dolari kilogramul.

[caption id="attachment_33007" align="aligncenter" width="253"] sursa: wordpress.com[/caption]