AskMen.ro » Stil » LifeStyle » Ceasurile Doxa: rafinament si traditie impletite intr-un singur accesoriu de lux

Ceasurile Doxa: rafinament si traditie impletite intr-un singur accesoriu de lux

Publicat: 14 Iun 2017 14:27

Ceasul de mana a devenit, de-a lungul istoriei sale de mai bine de 100 de ani, un accesoriu indispensabil, destinat indeosebi persoanelor active, care, datorita specificului activitatilor cotidiene, au nevoie de o buna organizare si gestionare a timpului. Apreciate, deopotriva, ca bijuterii sau ca obiecte artizanale, accesoriile de mana au prilejuit dezvoltarea catorva piete, in special in Europa, Asia, dar si peste Ocean. De la modele foarte ieftine la cele VIP, confectionate din cristal si bine conturate, uneori cu pietre pretioase ori diamante pe cadran, ele sunt expresia opulentei, a gusturilor si rafinamentului care definesc fiecare persoana in parte!

Daca barbatii sunt adeptii ceasurilor simple, de culoare inchisa sau aurie, suple si fara un design special, femeile prefera ceasurile cu un design unic, atractiv si special, care sa fie in ton cu finetea si eleganta degajata si sa le scoata in relief afinitatea catre bijuteriile luxoase.

La capitolul traditie, modernitate si lux, ceasurile Doxa sunt o creatie perfecta a maiestrilor elvetieni, menita sa intregeasca armonios intreaga suita de caracteristici pe care ar trebui sa le incorporeze orice accesoriu cu pretentie.

Facand un scurt periplu prin trecutul renumitei companii elvetiene, celebra revista Historia ne prezinta istoria de 130 de ani a acestor accesorii create la initiativa meritosului inginer Georges Ducommun, nascut in boemul orasel elvetian Neuchatel.

Infiint in anul 1889, brandul a primit, de-a lungul timpul o serie de distinctii mondiale, printre cele mai prestigiose numarandu-se medalia de aur obtinuta cu ocazia Expozitiei Internationale de la Milano.

Ceasurile Doxa - accesoriile de mana cu cele mai multe recorduri

Mai putin cunoscute in Romania, ceasurile Doxa sunt cunoscute impatimitilor drept accesoriile de mana cu cele mai multe recorduri mondiale. In 1944, in plina era a ceasurilor mecanice, elvetienii de la Doxa au lansat primul ceas de mana care se opreste la fiecare secunda, potrivit unui articol aparut in prestigioasa revista Historia. Aparitia noilor ceasuri a produs o adevarata revolutie pe piata modiala, elvetienii castigand, in acel moment, lupta acerba pe care urmau sa o duca cu mari competitori mondiali din Japonia, Italia sau Statele Unite.

Stilul si eleganta afisata de modele de ceasuri Doxa aparute in anii de dupa al doilea Razboi Mondial au fost dominate de curentul Bauhus. Noile influente au facilitat lansarea colectiilor Doxa Grafic, in 1957 si SUB, lansata 10 ani mai tarziu.

Ecranele patrate si portocalii au produs adevarate furori atat in randul cumparatorilor fideli, cat si creatorilor orologi. Astfel, s-a creat o asa-numita manie pentru culoarea orange, care treptat va deveni un simbol pentru noile ceasuri Doxa destinate activitatilor de scuba diving.

Pe langa scufundari, accesoriile Doxa si-au gasit, in decursul istoriei, o buna reputatie si o utilitate incontestabila si in alte activitati sportive, dar si in domeniul feroviar, ca etalon orar.

In zilele noastre, evolutia si imbunatatirea mecanismelor elvetiene Quartz, Rotunda, Sellita, Eta ori Debois Deprez au transformat vechile ceasuri mecanice Doxa in unele automate, cu o functionare ireprosabila.

Pe site-urile oficiale ale magazinelor autorizate, cum ar fi crystaltime.ro, clientii fideli ai ceasurilor Doxa au posibilitatea de achizitiona revolutionarele accesorii de mana sport sau de lux, din colectii precum D-Light, Blue Stone, D-Slim, Il Luca Lady sau D-Slim.