AskMen.ro » Stil » LifeStyle » 5 Cele mai scumpe picturi vandute vreodata

5 Cele mai scumpe picturi vandute vreodata

Publicat: 13 Mar 2013 00:00

Amatorii de pictura si colectionarii trebuie sa scoata sume impresionante din portofel pentru a-si sustine pasiunea.ᅡ Aceste opere de arta plastica sunt considerate o investitie de catre cumparatatori si astfel ajung uneori la preturi exorbitante. Ce-i drept, unele dintre ele merita.

In timp, valoarea acestor picturi celebre creste, iar cumapratori le pot revinde la un pret mai mare.

Iata care au fost cele mai mari investitii in arta plastica de pana acum
Paul Cezanne, The Card Players
Jucatorii de carti al lui Cezanne a fost cumparat cu peste 250 milioane de dolari si este considerat cel mai scump vandut tablou din toate timpurile. Pictura post-impresionista are detalii fine si culori intense, fiind si ultima cu jucatori de carti facuta de artist. In 2011 a fost cumparata de catre familia regala din Qatar la licitatie.

[caption id="attachment_31840" align="aligncenter" width="483"] sursa: www.ibiblio.org[/caption]


Jackson Pollock, No. 5
Pictorul american Pollock a devenit cunoscut gratie stilului sau de impresionism abstract si a reusit sa vanda tabloul Numarul 5 cu 140 de milioane de dolari in 2006. Pictura de dimensiuni mari reprezinta, dupa criticii de arta, redarea abstracta a unui cuib.

[caption id="attachment_31841" align="aligncenter" width="500"] sursa: funhug.com[/caption]


Willem De Kooning, Woman III
Femeia 3 este una dintr-o serie de sase picturi diferite si a fost facuta in 1953. In anul 2000 a fost vanduta cu aproape 140 de milioane de dolari unui miliardar pe nume Steven Cohen. Opera lui De Kooning are aproape 2 metri patrati.

[caption id="attachment_31842" align="aligncenter" width="300"] sursa: wikipedia.org[/caption]


Gustav Klimt, Portrait of Adele Bloch-Bauer
Picturile lui Klimt sunt extrem de impresionante si, desi Sarutul este cea mai celebra, Portretul lui Adele (1907) a fost cel mai scump vandut tablou al sau. In 2006 acest tablou a fost cumparat de Ronald Lauder cu 135 de milioane de dolari si expus in galeria acestuia din New York.

[caption id="attachment_31843" align="aligncenter" width="300"] sursa: wikipedia.org[/caption]


Edvard Munch, The Scream
Tipatul lui Munch, pictat in ulei, tempera si pastel, a fost gata in 1895. Poate il stiti si dintr-un promo de pe MTV, insa a devenit surprinzator de celebru. In 2012 a fost vandut la licitatie de catre Leon Black cu 120 de milioane de dolari.

[caption id="attachment_31844" align="aligncenter" width="488"] sursa: wikipedia.org[/caption]