AskMen.ro » Stil » Fashion » Paradoxul modei: francezii iubesc trench-ul britanic!

Paradoxul modei: francezii iubesc trench-ul britanic!

Publicat: 14 Oct 2013 00:00

Trench-ul traieste un moment de glorie continua, revenind in forta in fiecare toamna! De curand, Art of Trench a fost celebrata la Paris, in cadrul initiativei ¬Burberry Loves Printemps¬.

Evenimentul care a avut loc la pop-up store-ul Burberry, din bulevardul Haussmann a reunit peste 200 de invitati, printre care s-au aflat muzicieni celebri si actrite: Anouchka Delon (fiica in varsta de 23 de ani a celebrului actor Alain delon) si Dolores Chaplin (nepoata lui Charlie Chaplin).

Cristopher Bailey, Chief Creative Officer Burberry a fost curatorul unei galerii de imagini, in care 50 de personalitati franceze din lumea artei, cinematografiei, modei si muzicii au fost surprinse purtand iconicul trench in locuri emblematice, din Paris. Imaginile vor rula pana in data de 20 octombrie, pe ecranele din magazinul Printemps, o destinatie iconica de shopping din Orasul Luminilor.

Evenimentul a marcat astfel lansarea initiativei ¬Burberry Loves Printemps¬, prin care vitrina si atrium-ul magazinului au fost decorate de casa de moda Burberry, in stil britanic prin elemente care fac o puternica referire la vremea, moda si arhitectura Regatului Unit!

Cu aceasta ocazie, pop-up store-ul Burberry din Printemps pune la dispozitia consumatorilor de moda o colectie limitata si exclusivista, atat pentru barbati, cat si pentru femei, inspirata din energia si vibratia muzicii live. Colectia contine 56
de piese din denim, jachete din piele si accesorii.

Inca din anul 2009, Burberry a lansat, prin intermediul unor fotografii realizate de fotograful si blogger-ul Scott Schuman (The Sartorialist), site-ul www.artoftrench.com care celebreaza emblematica piesa vestimentara si pe cei care o poarta. Site-ul are peste 22 de milioane de utilizatori, din peste 200 de tari, in lumea intreaga.

O piesa clasica, nemuritoare si functionala, ale carui design si estetica transced timpul sau moda, trench-ul reprezinta ¬piesa forte¬ a colectiilor casei de moda britanice. Trench-urile Burberry sunt manufacturate
exclusiv in Marea Britanie si sunt disponibile in Bucuresti, in magazinul din strada Luterana, nr 4.

Foto Credit: Burberry