AskMen.ro » Stil » Fashion » Ce legatura exista intre lungimea fustei si criza economica?

Ce legatura exista intre lungimea fustei si criza economica?

Publicat: 05 Sep 2013 00:00

Jurnalistii de la Frankfurter Rundschau citeaza o serie de experti in economie care au ajuns la concluzia ca tendintele modei pot avea legaturi directe cu criza financiara.

Astfel, analizand tendintele modei din Germania, specialistii au tras concluzia ca se poate lua in discutie o incheiere a crizei economice in Germania, titreaza evz.ro.

In articol, cei de la Frankfurter Rundschau amintesc de cercetarea lui George Taylor, care a stabilit o legatura intre conjunctura economica si lungimea fustei la femei, lansand astfel conceptul de "indice al lungimii fustei".

Taylor considera ca in anii de progres economic fustele se scurteaza, deoarece femeile poti sa-si etaleze ciorapii scumpi de matase.

Teoria lui Taylor a fost confirmata de un studiu realizat de Erasmus School din Rotterdam, care a aratat faptul ca lungimea fustelor sufera modificari dupa o perioada de 3 ani de la boom-ul economic.

"In decurs de mai multi ani am observat o interdependenta surprinzatoare intre tendintele de dezvoltare economica si semnalele greu de descifrat,ᅡ care vin dinspre lumea modei', au declarat specialistii germani.