AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » iPhone 5: ce trebuie sa stii despre noul gadget Apple

iPhone 5: ce trebuie sa stii despre noul gadget Apple

Publicat: 18 Sep 2012 00:00

Mult asteptatul iPhone 5 a fost lansat, iar imbunatatirile cu care acesta a venit nu sunt deloc de neglijat, incepand de la un ecran mai mare, o camera foto mai performanta, o baterie care tine mai mult sau un procesor A6.

Mai mult decat atat, noul iPhone 5 este mai subtire si mai usor decat predecesorul sau, iPhone 4.

Un display mai mare

Pentru prima oara, iPhone are un display de 4 inci (rezolutie de 1136 x 640, 426 PPI, raport 16:9). Culorile de pe ecranul noului iPhone 5 sunt cu 44% mai intense, spre deosebire de iPhone 4S, astfel ca imagine de pe ecran poate fi vazuta mai clar, chiar si atunci cand este foarte inclinat.

Procesor A6

Noul iPhone are un chipset A6, de doua ori mai rapid de cel de pe iPhone 4S (A5), dar, cu toate acestea, are o autonomie a bateriei mai mare.

Camera foto mai buna

Desi camera foto-video are tot 8 MP, ca si in cazul ultimului iPhone, calitatea imaginii este mult mai buna. In acelasi timp, declansatorul are o viteza mai mare, iar fotografiile sunt de o calitate superioara. Totodata, camera are si mod panoramic de fotografiere (cu o rezolutie de pana la 28 MP), iar diafragma este f/2.4. iPhone 5 are si o camera frontala 720p. Mai mult decat atat, iPhone 5 poate face fotografii si inregistrari video in acelasi timp.

Baterie mai puternica

In timpul navigarii Wi-Fi, noul iPhone 5 rezista pana la 10 ore, iar autonomia de navigare LTE este 8 ore. In timpul convorbirilor, iPhone 5 rezista timp de 8 ore, conform reprezentantilor Apple.

Calitate audio excelenta

Desi microfoanele interioare (3 la numar, spre deosebire de iPhone 4S care avea doua doua) sunt cu 20% mai mici, insa cu toate acestea au o calitate mai buna. De asemenea, castile care vin in pachetul iPhone 5 sunt mult mult mai confortabile si au o calitate a sunetului mult mai buna.

Pe de cealalta parte, noului iPhone 5 ii lipseste NFC (near field communication), care permite utilizatorilor anumitor smartphone-uri sa efectueze plati cu ajutorul telefonului. De asemenea, telefonul ii lipseste un slot pentru carduri SD