AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » PC vs. MAC: care e cea mai buna alegere?

PC vs. MAC: care e cea mai buna alegere?

Publicat: 25 Sep 2012 00:00

Computerele MAC reprezinta o adevarata inovatie, insa, chiar si asa, in anumite situatii computerele obisnuite sunt mai potrivite si mai utile. Daca esti tentat sa achizitionezi un MAC in locul unui PC, poate ar trebui sa analizezi o serie de aspecte care fac diferenta. Iata cateva dintre acestea.

Pretul

Un MAC este mult mai scump decat un laptop destul de performant. In ciuda aspectului elegant si a popularitatii de care se bucura, calculatoarele MAC nu sunt deloc accesibile. Din acest punct de vedere, ar bine sa te orientezi catre un laptop obisnuit, care este poate la fel de performant, dar are un pret mult mai mic.

Erorile de sistem

Sistemul de operare Windows nu este perfect - cu siguranta acesta va raporta mai multe erori, spre deosebire de MAC. Spre exemplu, daca in Windows se intampla frecvent sa primesti tot felul de mesaje si rapoarte de erori, in cazul MAC acest lucru nu se intampla aproape niciodata.

Personalizare

Unul dintre cele mai puternice argumente pro PC este acela ca un laptop obisnuit poate fi personalizat dupa bunul plac, cu mai mult ram, mai multa memorie etc. Pe de cealalta parte, acest lucru nu este valabil in cazul computerelor MAC. Cei de la Apple au gandit MAC-ul in asa fel incat acesta sa poate fi utilizat doar in forma in care este livrat.

Compatibilitatea software-urilor

Computerele MAC au fost proiectate astfel incat ele sa functioneze doar cu software-uri realizate de Apple. Pe de cealalta parte, in cazul PC-urilor obisnuite, poti instala tot felul de programe, fara sa fi limitat in niciun fel.

Jocuri

Computerele MAC nu sunt facute pentru gamerii inraiti. Cele mai multe jocuri sunt potrivite si vor functiona doar pe un PC cu Windows, Ubuntu sau alt sistem de operare similar.

Computerele MAC pot impresiona prin designul elegant si performante excelente, dar nimic nu se poate compara cu functionalitatea unui PC obisnuit.

Asadar, trebuie sa alegi tipul de computer in functie de prioritatile si necesitatile tale si nu neaparat in functie de design sau renume.