AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Mania Instagram: 6 alternative reusite GALERIE FOTO

Mania Instagram: 6 alternative reusite GALERIE FOTO

Publicat: 17 Apr 2012 00:00

Instagram este cea mai profitabila aplicatie de photo-sharing a momentului. La cateva zile de la lansarea versiunii pentru Android, aceasta aplicatie a ajuns sa fie folosita de 40 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Descopera cu cati bani a fost cumparata aplicatia Instagram de catre Facebook si ce alternative ai pentru a o inlocui.

Ce este Instagram

Instagram este o aplicatie creata in anul 2010 de Kevin Systrom si Mike Krieger. Este folosita in general pentru retelele de socializare. Utilizatorii pot aplica diverse filtre foto pozelor facute cu un smartphone. Dintr-un singur click, imaginile ajung pe retelele de socializare Facebook, Twitter sau altele.

In octombrie 2010, Instagram a devenit disponibila in App Store, iar la inceputul lunii aprilie a intrat si pe Android.

Desi compania Instagram nu are nici 20 de angajati, a fost cumparata de cea mai mare retea sociala din lume, Facebook, pentru exorbitanta suma de 1 miliard de dolari. Zuckerberg nu s-a uitat la bani atunci cand a negociat integrarea serviciului Instagram in propria retea de socializare.

Alternative la Instagram

1. Hipstamatic

Hipstamatic este o aplicatie de photo-sharing aproape la fel de reusita ca Instagram, cu diferenta ca le ofera utilizatorilor posibilitatea de a schimba obiective, blitzuri si tipuri de filme. Fiecare optiune costa 2 dolari.

2. Snapseed

Snapseed este o aplicatie realizata de Nik Software (Photoshop). Are foarte multe unelte de editare, printre care si "Selective Adjust", care foloseste tehnologia U-Point.

3. Pixlr-o-matic

Pixlr-o-matic este disponibil gratuit pe Android. Este vorba despre un editor de imagine retro.

4. Picplz

Picplz este o aplicatie disponibila in mod gratuit pe Android si iPhone. La fel ca Instagram, Picplz este folosita ca o aplicatie pentru retelele de socializare.

5. Hipster

Disponibila gratuit pe iOS si Android, Hipster ste o aplicatie care te ajuta sa-ti transformi pozele in timbre postale.

6. Camera+

Camera+ este una dintre cele mai bune aplicatii pentru facut poze si este disponibila la pretul de 0,99 dolari. Aplicatia este valabila doar pentru iOS.