AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Cum sa-ti vinzi fotografiile pe internet: 5 site-uri utile

Cum sa-ti vinzi fotografiile pe internet: 5 site-uri utile

Publicat: 03 Mai 2012 00:00

Stii sa faci fotografii frumoase Nu le tine doar pentru tine si prietenii tai. Arata tuturor instantaneele pe care le captezi si poti face si bani din acest hobby. Anumite siteuri iti permit sa uploadezi fotografiile tale si sa le vinzi unor persoane care au nevoie de ele. In schimbul lor, vei primi cativa centi, nu multi, insa ai posibilitatea de a strange sume frumusele pe masura ce incarci tot mai multe poze.

Vanzarea fotografiilor online este o buna modalitate de a face bani rapid si fara prea multe batai de cap. Stii sigur ca fotografia ta este unica si ca cineva de la celelalt capat al lumii se va bucura de ea cel putin la fel de mult ca tine.

Este lesne de inteles ca, la fel ca orice alt produs scos la vanzare, fotografiile tale trebuie sa fie de calitate.

1. Fotolia

Fotolia este una dintre cele mai bune agentii de microstock - accepta fotografii, ilustratii vectoriale si animatii. Pe masura ce biblioteca Fotolia devine tot mai aglomerata, imaginile utilizatorilor sunt analizate tot mai mult, putand fi usor respinse din diverse motive.

2. iStockPhoto

iStockPhoto este o alta agentie de microstock care iti permite sa faci bani din vanzarea fotografiilor tale. Pentru fiecare imagine poti primi intre 0,30 si 8,40 de dolari si comisionul creste pe masura ce urci mai multe poze. Abia cand atingi limita de 100 de dolari, poti solicita iStockPhoto sa-ti vireze banii.

3. ShutterStock

Shutterstock este, poate, cea mai recomandata agentie de microstock. Vei primi intre 25 si 36 de centi de fiecare data cand una dintre imaginile tale este descarcata. La inregistrare, ti se cer 10 poze pentru revizuire. Daca 7 dintre ele sunt respinse, nu poti incepe vanzarea lor, insa poti repeta procedura peste 30 de zile.

4. BigStock

Pe BigStock vinzi fotografii si ilustratii vector cu 0.50 ¬ 3.00 dolari pe fiecare imagine cumparata. Cu cat trimiti mai multe imagini, cu atata venitul tau poate creste.

5. 123RF

123RF este una din cele mai noi agentii de fotografii microstock aparute pe piata. A crescut foarte repede, devenind un competitor adevarat pentru celalalte agentii. Poti vinde fotografii si ilustratii vector 0.30 ¬ 2.50 dolari pe imagine.