AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Cum sa-ti cureti eficient laptopul

Cum sa-ti cureti eficient laptopul

Publicat: 22 Apr 2013 00:00

In timp, printre tastele laptopului tau se aduna tot felul de mizerii, incepand de la praf si scame, pana la firimituri si resturi de mancare. Astfel, este necesar sa faci periodic o curatare a laptopului, dar mai ales a tastaturii.

Iata cum poti face acest lucru!
Ai nevoie de:
- o pensula speciala pentru curatarea laptopului (sau o pensula obisnuita, pe care o poti gasi la magazinele de bricolaj)
- pompita speciala pentru curatarea tastelor
- cateva dischete demachiante de bumbac (le gasesti la iubita ta)
- alcool medicinal
- spray cu aer comprimat.
Curatarea tastaturii
Inainte de orice, laptopul trebuie sa fie oprit. Intoarce-l cu tastatura inspre pamant, tine-l bine si incepe sa iti plimbi mana cat mai repede peste taste. De preferat este ca pe jos sa asezi un ziar sau cateva coli albe pentru a evita ca murdaria sa se imprastie prin casa/birou.

Dupa ce l-ai curatat astfel timp de 10-20 secunde, poti incepe sa cureti usor zona dintre taste cu pensula si sa repeti iar primul pas. Daca mai vezi anumite resturi printre taste, foloseste cu incredere pompa speciala care indeparteaza chiar si particulele mici de praf.

Ulterior, toarna cateva picaturi de alcool medicinal peste o discheta demachianta din bumbac, si sterge fiecare tasta in parte. Nu iti fie teama sa apesi mai mult acolo unde tastele sunt murdare si dupa ce ai curatat tastatura, inlocuieste bucata de bumbac cu una noua, curata. Mai sterge o data cu ajutorul alcoolului medicinal, pentru a curata perfect tastele.

Tot cu ajutorul bucatii de bumbac sterge insistent in zona touchpad-ului. Vei observa cum si de pe aceasta se ia foarte multa mizerie.
Curatarea laptopului
Credeai ca acum urmeaza pastea mai usora Ei bine, dupa ce cureti laptopul cu ajutorul unui servetel umezit cu spirt, nu iti ramane decat sa incepi sa folosesti spray-ul cu aer comprimat pentru a curata toate orificiile, incepand de la spatiul pentru USB si incarcare a acumulatorului, pana la spatiul pentru unitatea optica.