AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Cum poti face poze mai bune cu telefonul

Cum poti face poze mai bune cu telefonul

Publicat: 22 Aug 2012 00:00

Fie ca ai uitat camera foto acasa, fie ca nu obisnuiesi sa o iei pe aceasta atunci cand pleci in vacanta, telefonul mobil este singura varianta de a surprinde cele mai inedite momente si cele mai spectaculoase peisaje. Camera telefonului mobil te poate ajuta sa sa faci fotografii destul de frumoase, insa numai daca respecti anumite reguli.

Calitatea fotografiei

Intra in meniul foto al camerei din telefon si regleaza setarile in functie de cadrul pe care vrei sa-l realizezi. Doar asa pozele vor fi mari si cat se poate de clare. In functie de cat de performanta este camera de fotografiat a telefonului, aceasta poate realiza fotografii cu o marime intre 1 si chiar 10 MP.

Culorile

Tot in setarile camerei foto, este necesar sa reglezi contrastul imaginilor, astfel incat fotografiile sa surprinda cat mai bine culorile naturale. In timp ce faci setarile, fa cateva fotografii pentru a vedea care varianta surprinde cat mai bine realitatea.

Lumina

Avand in vedere ca cele mai multe camere de la telefoanele mobile nu sunt tocmai performante, nu poti avea asteptari nerealiste de la acestea, mai ales in momentul in care lumina este foarte slaba. Fotografiile realizate ziua, la lumina naturala, ies destul de bine, insa atunci cand lumina lipseste, imaginile vor fi nu doar intunecate, ci si foarte miscate si blurate. Totusi, poti imbunatati semnificativ calitatea imaginii daca maresti gradul de luminozitate din telefon.

Compozitia

Fie ca faci fotografii cu un aparat de ultima generatie sau cu un telefon, regulile de compozitie trebuie sa fie respectate fara exceptie. Nu pozitiona niciodata subiectul pe mijlocul imaginii, ci mai degraba intr-o parte, iar in cazul oamenilor, concentreaza-te asupra fotografiilor de tip portret.

Aplicatiile

De foarte multe ori, aplicatiile speciale pentru camerele foto ale smartphone-urilor sunt de mare ajutor in prelucrarea imaginilor, fie ca este vorba despre luminozitate, despre accentuarea culorilor sau despre blurarea fundalului. Printre cele mai utilizate astfel de programe se numara Instagram, Pixlr-o-matic sau Photoshop Express.