AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Confidentialitatea pe Google+: 6 sfaturi utile

Confidentialitatea pe Google+: 6 sfaturi utile

Publicat: 03 Oct 2012 00:00

Google+ incepe sa se extinda tot mai mult si sa aiba din ce in ce mai multi useri. Daca te numeri printre acestia si vrei sa stii cat mai multe aceasta retea de socializare, ar fi bine sa inveti si cateva detalii despre cum iti poti proteja confidentialitatea.

Blocheaza functia de Resharing

Vrei sa postezi un text sau o imagine doar pentru prietenii, dar care sa nu fie republicata de catre acestia Google + iti da posibilitatea sa selectezi "Lock this post" si sa te asiguri ca postarile tale nu vor trece mai departe de lista prietenilor tai.

Cine iti vede pozele

Chiar daca unele informatii din profilul tau sunt publice, cu siguranta nu iti doresti ca toata lumea sa aiba acces la pozele tale, mai ales pentru ca motoarele de cautare vor indexa rapid imaginile din Google +. Deschide un album cu poze si da click pe "Sharing Settings". Selecteaza cine iti poate vedea fotografiile pentru pozele din albumul respectiv.

Stopeaza downloadul imaginilor

Daca nu iti doresti ca imaginile tale sa fie downlodate de pe profilul tau, urmeaza pasii urmatori: intra in meniul fotografiilor si deselecteaza optiunile de Download Full Size" si "Allow viewers to download my photos". Totusi, nu uita ca oamenii pot gasi intotdeauna alte variante de a intra in posesia pozelor tale (print screen).

Blocheaza persoanele straine

Google + nu afiseaza adresa ta de e-mail, insa va trimite toate mesajele primite catre adresa pe care ai utilizat-o la crearea profilului. Pentru a schimba acest lucru ar fi bine sa apesi pe butonul de "Edit Profile" -> "Change Contact Settings" si sa debifezi "Allow people to email you from a link on your profile".

Profile Discovery

Daca nu vrei ca oamenii sa iti descopere profilul de Google +, iar motoarele de cautare sa nu te indexeze, apasa pe butonul de editare a profilului si deselecteaza "Help others discover my profile in search results". Da click pe "Save" si intoarce-te la editarea paginii personale.

Alege cine iti poate vedea postarile

De fiecare data cand faci o postare noua ai la indemana o optiune foarte inteligenta: aceea de a selecta cine poate vedea si cine nu, ceea ce scrii tu. Imediat sub casuta in care scrii textul care urmeaza a fi publicat, exista un buton care iti da posibilitatea sa alegi vizibilitatea postarii tale.