AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Cele mai scumpe tastaturi din lume - GALERIE FOTO

Cele mai scumpe tastaturi din lume - GALERIE FOTO

Publicat: 08 Mai 2012 00:00

Aparent banala, tastatura unui computer se poate transforma intr-un obiect de lux si poate ajunge sa coste cat o masina second hand in stare buna. In mod normal, o persoana obisnuita nu ar avea nevoie de o tastatura din otel inoxidabil, insa mereu se gaseste cate o persoana care doreste sa fie altfel decat restul lumii. Pentru ele s-au creat cele mai scumpe tastaturi. Ramane de vazut daca pretul lor va creste pe masura ce se invechesc.

1. Tastatura Happy Hacking

Tastatura Happy Hacking HP Japan costa nici mai mult nici mai putin de 4.440 de dolari, adica peste 525.000 de yeni. Tastatura a fost produsa de compania PFU din Japonia, iar pretul exorbitant se datoreaza parul de virgine. Obiectul a fost vopsit cu ajutorul unei pensule speciale, realizata din par provenit de la fecioare. Pe deasupra s-a aplicat un strat de praf de aur.
2. 2000-IS-DT & 2000-IS-PM

Tastatura 2000-IS-DT & 2000-IS-PM de la Stealth Computer costa 2.200 de dolari este numai buna daca vrei sa o iei cu tine la razboi. Obiectul a fost conceput pentru a rezista in conditii extreme, de la temperaturi de -40 de grade, la temperaturi de +90 de grade Celsius. Tastatura este realizata in otel inoxidabil.

3. TouchStream LP

Tastatura cu forma ciudata TouchStream LP, produsa de compania FingerWorks, poate fi gasita pe siteuri gen eBay la preturi destul de piperate, care pot depasi 1.500 de dolari. Initial, pretul ei a fost de 340 de dolari, insa cum nu se mai produce si doritori inca se mai gasesc, este normal ca pretul sa creasca.

4. Executive Keyboard

Compania Maltron produce tastaturi ergonomice, care reduc oboseala degetelor, a incheieturii si a bratelor in timpul tastarii. Pretul unei astfel de tastaturi este de 550 de lire.

5. Dual Handed Ergonomic 3D

Dual Handed Ergonomic 3D este o tastatura 3D, realizata de Maltron pentru a fi cat mai usor de folosit. Nivelul de functionalitate este ridicat, insa o persoana obisnuita cu tastaturile standard poate considera ca acest model este exagerat. Pretul unei tastaturi Dual Handed Ergonomic 3D este cuprins intre 375 si 435 de dolari.