AskMen.ro » Hobby » Gadgeturi » Cele mai bune camere foto pentru calatorie in 2012

Cele mai bune camere foto pentru calatorie in 2012

Publicat: 19 Iun 2012 00:00

Planuiesti o vacanta in care vrei sa imortalizezi cele mai frumoase momente si cele mai inedite peisaje Chiar daca esti pasionat de fotografie si ai un aparat foto profesionist, nu uita ca atunci cand esti intr-o calatorie, este foarte posibil sa ai o singura sansa, pret de cateva clipe, sa faci o fotografie uimitoare si ca o camera mica este ideala in acest sens.

O camera foto DSLR nu este intotdeauna la indemana, mai ales pentru ca va trebui sa ii faci nenumarate setari. In schimb, o camera mica o poti tine in buzunar si o poti folosi in cateva secunde.

Iata cateva dintre cele mai bune camere foto pentru calatoriile tale.

Nikon Coolpix AW100

Nikon Coolpix AW100 a fost nominalizat ca fiind cel mai bun aparat de fotografie de calatorie al anului 2012. Acesta este ideal pentru vacante, mai ales pentru ca este mic si poate fi tinut in buzunar, dar si pentru ca are nenumarate functii pe care le poate utiliza orice incepator. Acesta este rezistent in apa la o adancime de pana la 33 de metri, este rezistent la soc (rezista chiar si la cazaturi de 5 metri), rezista la praf si la temperaturi de pana la -14 grade Celsius.

Nikon Coolpix AW100 dispune de un senzor CMOS, fotografiaza foarte bine chiar si cand nu are parte de multa lumina si functioneaza foarte rapid.

Canon PowerShot D20

Canon PowerShot D20 are un senzor de 12.1 megapixeli, un obiectiv de 28 mm si zoom optic 5X. Camera este foarte usoara, rezista la socuri si nu se va strica daca va ajunge in apa (rezista pana la 33 de metri adancime). Desi este un produs nou aparut pe piata, cumparatorii de pe internet sunt foarte multumiti de Canon PowerShot D20 si au doar cuvinte de lauda la adresa aparatului.

Pentax Optio WG-1

Pentax Optio WG-1 este un aparat ideal pentru calatoriile si sporturile extreme. Daca ai tendinta sa spargi sau sa strici lucrurile pentru ca nu esti suficient de atent cu ele, Pentax Optio WG-1 este aparatul de care ai nevoie. Acesta este foarte rezistent la presiuni ridicate si la temperaturi scazute (-10 grade Celsius). In plus, este foarte usor (157 de grame) si are un monitor LCD de 2.7 inch.