AskMen.ro » Hobby » Bussines » Ce sa faci si ce sa nu faci cand seful nu te place?

Ce sa faci si ce sa nu faci cand seful nu te place?

Publicat: 14 Iun 2011 00:00

Cum sa te descurci cel mai bine cu un sef care nu te suporta Daca urmaresti urmatoarele sfaturi, ai mari sanse sa treci cu bine peste aceste momente critice din cariera ta.

In primul rand, comporta-te cu maxim de profesionalism in orice situatie. Nu reduce productivitatea, nu inventa o mie de boli pe saptamana, altfel ai mari sanse sa-ti pierzi jobul. Incearca sa gasesti un mentor in companie, sau in afara ei.

Nu-ti confrunta seful in momentul unei descatusari sentimentale si emotionale. Poti foarte bine sa programezi o sedinta, in care sa discuti cu seful tau ce te deranjeaza si ce ai vrea ca el sa isi schimbe in comportamentul de la munca. Nu merge la seful sefului tau, decat in cea mai disperata situatie.

Gaseste un ¬ascultator¬ caruia sa-i spui toate frustrarile tale si furia pe care o ai fata de superiorii tai, insa ai grija ca acest ascultator sa nu fie unul dintre colegii tai. Nu te astepta ca seful tau sa se schimbe, sau cel putin sa se schimbe peste noapte

Cauta oportunitati sa te transferi in alt departament in aceeasi companie. Nu incerca pur si simplu sa blochezi comportamentul rautacios. Acest lucru te poate afecta atat pe plan fizic, cat si pe plan mental. Foloseste metode prin care sa stii de eventuale joburi in afara companiei. Pastreaza-ti CV-ul actualizat.

Evalueaza-ti performantele de la munca si gandeste-te la metode prin care iti poti imbunatati comportamentul, dar nu te blama singur pentru ca seful tau este absurd. Sa nu crezi nici ca esti singurul care are un sef rautacios; multe studii arata ca majoritatea dintre noi avem probleme cu superiorii, macar o data in cariera.

Pastreaza-ti un jurnal cu toate comportamentele proaste pe care seful tau ti le aplica. Nu iti sacrifica sanatatea si increderea de sine doar pentru a ramane la un job. Gandeste-te serios sa renunti. Chiar daca nu ai un alt job, continuand aici iti poate afecta intreaga cariera. Documenteaza-ti si toate realizarile.